Η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει νέο εκλογικό νόμο στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής και όχι στην πραγματική απλή αναλογική, ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, υπογραμμίζοντας ότι πάγια και αταλάντευτη θέση του κόμματός της παραμένει η καθιέρωση της ανόθευτης απλής αναλογικής και χωρίς πλαφόν 3%.

«Κατεύθυνση στο δημοψήφισμα ήταν και το όχι και πήρες ένα ναι», σχολίασε η κ. Κανέλλη μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», ενώ στο ερώτημα αν η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, που προτείνει η κυβέρνηση, αποτελεί σημαντικό βήμα βελτίωσης του ισχύοντος εκλογικού νόμου είπε: «Η κατεύθυνση θα έχει ένα έμμεσο μπόνους γιατί θα έχει λίστες, δεν το ξέρουμε πώς θα είναι. Όμως όταν ακούς κατεύθυνση βάστα το τιμόνι γερά».

Ακόμη, η κ. Κανέλλη αναφερόμενη στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στο Σύνταγμα το κίνημα «Παραιτηθείτε», είπε ότι η Ελλάδα, η Αθήνα ετοιμάζεται να κάνει ξαφνικά μια διαδήλωση χωρίς χρώματα, χωρίς κόμματα και χωρίς συνδικάτα, και αναρωτήθηκε τι υπερασπίζονται αυτοί που θα παρευρεθούν στη συγκέντρωση. «Άμα είσαι χωρίς χρώματα, χωρίς κόμματα χωρίς συνδικάτα, να μου πείτε τι θα υπερασπιστούν αυτοί που βγαίνουν», ανέφερε η κ. Κανέλλη και καταλήγοντας αναρωτήθηκε: «με τι θα βγουν με άσπρες φανέλες; σαν να έχεις ρίξει λευκή πετσέτα; ή θα βγουν με διάφανο, γιατί έχει και πλαστικό».