Κανέλλη: Κατεύθυνση στο δημοψήφισμα ήταν το όχι και πήρες ένα ναι

«Άλλο κατεύθυνση στην απλή αναλογική και άλλο πραγματική και ανόθευτη απλή αναλογική»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:13
09/06/2016
Κανέλλη: Κατεύθυνση στο δημοψήφισμα ήταν το όχι και πήρες ένα ναι
5
loading

Η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει νέο εκλογικό νόμο στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής και όχι στην πραγματική απλή αναλογική, ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, υπογραμμίζοντας ότι πάγια και αταλάντευτη θέση του κόμματός της παραμένει η καθιέρωση της ανόθευτης απλής αναλογικής και χωρίς πλαφόν 3%.

«Κατεύθυνση στο δημοψήφισμα ήταν και το όχι και πήρες ένα ναι», σχολίασε η κ. Κανέλλη μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», ενώ στο ερώτημα αν η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, που προτείνει η κυβέρνηση, αποτελεί σημαντικό βήμα βελτίωσης του ισχύοντος εκλογικού νόμου είπε: «Η κατεύθυνση θα έχει ένα έμμεσο μπόνους γιατί θα έχει λίστες, δεν το ξέρουμε πώς θα είναι. Όμως όταν ακούς κατεύθυνση βάστα το τιμόνι γερά».

Ακόμη, η κ. Κανέλλη αναφερόμενη στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στο Σύνταγμα το κίνημα «Παραιτηθείτε», είπε ότι η Ελλάδα, η Αθήνα ετοιμάζεται να κάνει ξαφνικά μια διαδήλωση χωρίς χρώματα, χωρίς κόμματα και χωρίς συνδικάτα, και αναρωτήθηκε τι υπερασπίζονται αυτοί που θα παρευρεθούν στη συγκέντρωση. «Άμα είσαι χωρίς χρώματα, χωρίς κόμματα χωρίς συνδικάτα, να μου πείτε τι θα υπερασπιστούν αυτοί που βγαίνουν», ανέφερε η κ. Κανέλλη και καταλήγοντας αναρωτήθηκε: «με τι θα βγουν με άσπρες φανέλες; σαν να έχεις ρίξει λευκή πετσέτα; ή θα βγουν με διάφανο, γιατί έχει και πλαστικό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar μετάνοια

  Δηλαδή όσοι ψηφισαμε αυτούς τούς ψεύτες λαοπλανους καί άχρηστους καί πιστεψαμε οτι κάτι θα άλλαζε πιά σαυτην τήν χώρα μέ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τώρα θα καθησουμε να μάς π.........ξουν κι από πανω κ. Κανέλα μου ? Ε ! Όχι θα παλεψουμε να φύγουν να ξεκουμπιστουν .Εμείς πού τους κάναμε κυβέρνηση εμεις θα τούς πετάξουμε .Καί ότι έκαναν στήν χώρα μας καί στό λαό θα το πληρώσουν άσχημα όλοι τους να το θυμάστε καλά.. κυρ. Λιάνα . στις 15 τού μήνα όλοι στό Σύνταγμα χωρίς χρώμα χωρίς συνδικάτα στο κίνημα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ !

 2. avatar Gore

  Ανησυχεί ίσως ο Κανέλος αν το QQE θα διατηρήσει το ΄΄σταθερό επιτόκιο΄΄ του 5,5 % σε όλες τις ενδεχόμενες περιπτώσεις αλλαγής του εκλογικού νόμου .
  Και για το θέμα της ΄΄ Έγχρωμης Διαμαρτυρίας΄΄ όμως έχουν λάβει τα μέτρα τους οι σύντροφοι ΚάπαΚούπες. Ως γνωστόν , αν δεν είσαι μαζί τους τότε είσαι εναντίων τους .
  Έλεγε τότε για το πάρτι στην πλατεία Συντάγματος η Παπαρήγα η Αλέκα ....
  ¨¨¨ - Εμείς καλούμε τον κόσμο αν θέλει να διαδηλώσει κατά των μνημονίων , να το κάνει μόνο κάτω από τα πανό του ΚΚΕ ! Δηλαδή , τι πάει να πει ΄΄αγανακτισμένοι΄΄ δηλαδή ; Εμείς δεν είμαστε αυτοί που παλεύουμε για αυτό ; ¨¨
  ...και όσοι τελικά δεν μπήκαν από κάτω απ τα τιμημένα κόκκινα πανό τότε , βρήκαν τους ΚάπαΚούπες να φυλάνε την Βουλή .

 3. avatar Elxis

  Όλοι αυτοί του συστήματος έχουν το ίδιο πρόβλημα.
  Θέλουν να ξέρουν το χρώμα.
  Για να προσδιορίσουν τον "εχθρό" και να καταρρίψουν τη δράση του με την προπαγάνδα με του συστήματός τους.
  Χα χα
  Ήρθε το απρόβλεπτο!

 4. avatar PSI

  Αλήθεια, τι χρώμα να έχει το 55% του εκλογικού σώματος που σιχαίνεται το "πολιτικό σύστημα" της μεταπολίτευσης. Αυτό ντε που ισοπέδωσε την χώρα και στο οποίο βεβαίως - βεβαίως ανήκεις & εσύ & το συνάφι σου.

 5. avatar Σωτήρης Κιατο

  Η πείνα,η εξαθλίωση,κλπ δεν έχουν χρώματα, και δεν πρέπει να έχουν κ´Κανέλλη, σας παρακολουθώ πολλά χρονιά, συμφωνώ σε πολλά μαζί σας,πιστεύω όμως τώρα ότι κανένα συνδικάτο, κόμμα μπορεί να βοήθεισει αρκετά, τόσο ώστε αυτό το μόρφωμα που λέγεται ελληνική κυβέρνηση να ξεκουμπιστει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει