«Η όποια απόφαση για επιπλέον μέτρα θα ληφθεί εφόσον το πακέτο κλείσει», δήλωσε σήμερα η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Είναι μια πρόταση που εμφανίστηκε ξαφνικά με βάση την επιμονή του ΔΝΤ ότι είναι αδύνατο να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, αν δεν φτάσουμε, τότε για κάθε μονάδα που θα είμαστε παρακάτω θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα» είπε στα «Παραπολιτικά 90,1».

«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει βήμα πίσω από τη συμφωνία του Αυγούστου που προβλέπει μέτρα ύψους 5,4 δισ.», ξεκαθάρισε η κ. Φωτίου.

Σχολιάζοντας τη διένεξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με δημοσιογράφο, η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέφερε πως ο κ. Πολάκης με τη χρησιμοποίηση της έκφρασης «έπρεπε να τον είχα θάψει 3 μέτρα κάτω από τη γη», αποκατέστησε την αξιοπρέπειά του.

«Είμαστε άνθρωποι ανοιχτοί σε όλους τους ανθρώπους, τη φράση “μάζεψε το σκύλο σου” που είπε ο δημοσιογράφος στον υπουργό Υγείας για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον κ. Πολάκη, δεν θα τολμούσε ποτέ να την εκστομίσει ο δημοσιογράφος σε υπουργό της δεξιάς. Την ίδια στιγμή, θα είχε σταματήσει κάθε συνέντευξη. Θα είχε γίνει μεγάλο πατατράκ. Εμείς είμαστε κανονικοί άνθρωποι που μπορούμε να μιλάμε με άλλη γλώσσα στους ανθρώπους» πρόσθεσε.