Κατά της συγχώνευσης Alpha και Eurobank το ΚΚΕ

Εκφράζει και ανησυχίες για τις θέσεις εργασίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:28
29/08/2011
Κατά της συγχώνευσης Alpha και Eurobank το ΚΚΕ
5
loading

Αρνητικές είναι οι θέσεις του ΚΚΕ για τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha και Eurobank, ενώ παράλληλα εκφράζει και ανησυχίες για τις θέσεις εργασίας.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «από τη συγχώνευση των δύο τραπεζών δεν θα προκύψει κανένα όφελος για την καταχρεωμένη λαϊκή οικογένεια και τους μικρούς επιχειρηματίες που θα αντιμετωπίσουν έναν πιο ισχυρό τοκογλύφο» και σημειώνει ότι «δραματικές θα είναι οι συνέπειες και για τους εργαζόμενους σε αυτές τις τράπεζες, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με απολύσεις και νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς».

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη προμηνύει και άλλες συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα και γι' αυτό χρειάζεται κοινό μέτωπο των εργαζομένων στις τράπεζες και στις δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ηγετική θέση του ομίλου του Κατάρ στο νέο τραπεζικό σχήμα, αναδεικνύει τη διαπλοκή συμφερόντων ελληνικού και ξένου κεφαλαίου και την απατηλή προπαγάνδα που προβάλει τις συγχωνεύσεις σαν ασπίδα αποτροπής του «αφελληνισμού» του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αναφέρει ακόμη το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του και σημειώνει ότι αυτή η αντικειμενική διαδικασία καταδεικνύει πόσο ώριμη και επιτακτική ανάγκη είναι να αλλάξουν ιδιοκτήτη όλα τα μονοπώλια, να περάσουν από τα χέρια της πλουτοκρατίας στα χέρια του λαού και της κοινωνίας, να λειτουργήσουν με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο, για να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και της κοινωνίας προς όφελος του λαού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar N1k0ssT

  Στο ΚΚ ειναι μονιμως η μερα της μαρμοτας και της κολλημενης κασετας.

 2. avatar Σκυλοπνιχτρης

  ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΟΧΙ.

 3. avatar Portocom

  πατέντα ΚΚΕ: ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

 4. avatar Χρήστος

  Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα ή χειρότερα η συγχώνευση αλλά έλεος πια με την Παππαρήγα. Ότι και να γίνει σε αυτή την χώρα είναι αρνητική. "Μακάρι" να ήταν αυτή πρωθυπουργός και να βλέπαμε αν θα έκανε όλα αυτα που λέει. Αλλά μιλάει εκ του ασφαλούς μιας και ποτέ δεν θα γίνει αυτό. Γιατί και ο ποιό αφελής γνωρίζει ότι αυτα που φωνάζει το ΚΚΕ δεν γίνονται ποτε. Απλά είναι κουραστικοί

  1. avatar Chris

   Δεν έχει καταντήσει μόνο η Παπαρήγα κουραστική αλλά όλοι τους...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει