Με στόχο να καλύψουν τον χώρο ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή, οι Γιώργος Καρατζαφέρης και Τάκης Μπαλτάκος παρουσιάζουν το μεσημέρι το νέο κόμμα που ιδρύουν, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Εκμεταλλευόμενοι την κεντρώα στροφή της Νέας Δημοκρατίας, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της παράταξης, οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος στρώνουν το έδαφος για ένα… καθαρόαιμο δεξιό κόμμα, εν μέσω κλιμάκωσης της προσφυγικής κρίσης.

Ο νέος πολιτικός φορέας θα έχει σαφές ευρωσκεπτικιστικό στίγμα, βλέποντας θετικά ένα Grexit και θα είναι δομημένος στη λογική των συνιστωσών.

Κεντρικός πυλώνας του νέου πολιτικού φορέα θα είναι ο ΛΑ.Ο.Σ, από την ηγεσία του οποίου θα αποχωρήσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ υπό την ομπρέλα του θα συστεγαστούν όπως όλα δείχνουν οι ΡΙΖΕΣ του Βασίλη Καπερνάρου, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας απόστρατων αξιωματικών που μετείχε και στις ευρωεκλογές του 2014, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου.

Στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν σήμερα οι κ.κ. Μπαλτάκος και Καρατζαφέρης θα προβούν στην επίσημη δημοσιοποίηση του εγχειρήματός τους.