Ανακλήθηκε η μετάθεση Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συγκεκριμένα με εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ανακλήθηκε η μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, εκδόθηκε σήμα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται.

Η κίνηση του πρωθυπουργού αποτελεί άδειασμα του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε επιτεθεί στον κ. Σφακιανάκη χαρακτηρίζοντάς τον «δημοσιοσχεσίτη».

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην Βουλή προκειμένου να δικαιολογήσει την υποβάθμιση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επιτέθηκε στον κ. Σφακιανάκη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ο Νίκος Τόσκας είπε «για τον κύριο Σφακιανάκη που έχει γίνει ντόρος, η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας και της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές ικανότητες και την προσφορά των στελεχών στην κοινωνία και όχι με βάση τις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που τους προσφέρουν στα τηλεοπτικά μέσα».

Σε άλλο σημείο δε είπε ότι οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας γίνονται με κριτήρια που βασίζονται στις πραγματικές ικανότητες και «όχι με ποιους βουλευτές “πιάνουν”».

Οι εξηγήσεις πάντως του υπουργού δεν έπεισαν τον βουλευτή της ΝΔ που απάντησε: «Ακολουθείτε όσα σας λέει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο θα προσλάβετε και ανθρώπους από τα Εξάρχεια».