Προσφυγή κατά της μετακίνησής του από τη θέση του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπέβαλε σήμερα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Με την προσφυγή του ο κ. Σφακιανάκης ζητά την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για τις τοποθετήσεις των υποστρατήγων, μετακινήθηκε χθες βράδυ από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη θέση του προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από πολλές πλευρές.

«Η αντίληψη της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της αστυνομίας έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα Μέσα Ενημέρωσης».

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη σχετικά με την αντικατάσταση του διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

Ο κ. Κυριαζίδης, χαρακτήρισε την αντικατάσταση του κ. Σφακιανάκη «ακατάληπτο ανοσιούργημα» και πρόσθεσε: «Με αγωνία προσπαθούσε να στήσει ένα σύστημα. Εσείς τον κρίνατε ως ακατάλληλο και περισσότερο δημοσιοσχεσίτη, η καθαίρεση του έγινε πριν λήξει η θητεία του τον Απρίλιο.

Την τελευταία ώρα πάντως έχει αναπτυχθεί φημολογία για ανάκληση της απόφασης για τον Μανώλη Σφακιανάκη, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί για την ώρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.