Έκκληση να «επικρατήσει η λογική» έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος ζήτησε «να σταματήσει ο κλεφτοπόλεμος για ένα θέμα το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία της χώρας μας, για την οικονομία μας, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο της τουριστικής περιόδου».

«Σεβόμαστε τις διεκδικήσεις κάθε κοινωνικής ομάδας», είπε αλλά «κανείς δεν έχει το δικαίωμα, κανένας πολίτης, κανένας απεργός, κανένας άλλος ο οποίος για τον οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι έχει δίκιο, να κλείνει δρόμους, να κλείνει λιμάνια, να κλείνει αεροδρόμια, να εμποδίζει δηλαδή την Ελλάδα να λειτουργήσει».

Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοσχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει συζήτηση με όλους τους φορείς, όπως δεσμεύτηκε πολλές φορές ο κ. Ραγκούσης αλλά και ο Πρωθυπουργός.

«Τα επαγγέλματα που ήταν κλειστά πρέπει να ανοίξουν, πρέπει να υπάρξουν νέες ευκαιρίες, νέες θέσεις εργασίας και όλοι να επιχειρήσουμε μέσα σε αυτή την καινούργια κατάσταση να διαμορφώσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον καθένα. Όχι μόνο για το δημόσιο συμφέρον, αλλά και για τον κάθε ένα ξεχωριστά και στη συγκεκριμένη περίπτωση και για τους επαγγελματίες οδηγούς αυτοκινήτων», τόνισε.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει σε περίπτωση που δούμε τους αυτοκινητιστές σήμερα να κινηθούν με αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της Αθήνας, μπλοκάροντας, όπως έχουν εκφράσει την πρόθεση, το κέντρο, απάντησε ότι μένει «με την ευχή της αποτροπής των επεισοδίων και των βίαιων δράσεων».

Παράλληλα, τόνισε ότι η ελληνική αστυνομία εφαρμόζει το νόμο και υπενθύμισε ότι μέχρι στιγμής έχει σχηματίσει 82 δικογραφίες, οι οποίες αφορούν περίπου 6.500 πρόσωπα. «Αριθμός ο οποίος είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα, για μία κινητοποίηση μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής τάξης».