Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επανεξέτασης του θέματος των αυτοκινητιστών ο Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι οδηγοί ταξί δεν θα πρέπει να κάνουν στους άλλους αυτό που δεν θα ήθελαν οι ίδιοι να υποστούν.
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα μετά τα προβλήματα που προκάλεσαν στον τουρισμό οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων.

Αναφερόμενος στην κόντρα που φέρεται να έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο και τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ο Δ.Ρέππας ξεκαθαρίζει: «Ο κ. Ραγκούσης είναι σημαντικός και ελπιδοφόρος πολιτικός. Δεν υπάρχει οποιασδήποτε μορφής βεντέτα μαζί του, όπως κάποιοι παρουσιάζουν. Γνωρίζουμε και οι δύο ότι πέρα από τα πρόσωπα υπάρχει η κυβέρνηση, η παράταξη και, κυρίως, πάνω από όλα, η χώρα», προσθέτοντας ότι ο υπουργός Υποδομών «χειρίζεται όλα τα θέματα με ευθύνη, ώστε να τα ενσωματώσει στην πολιτική του πρωτοβουλία» .

Προσθέτει πάντως, ότι η μόνη πρόβλεψη του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος που δεν υιοθετήθηκε από τον αρμόδιο υπουργό ήταν «μια πρόβλεψη που ισχύει σε όλη την Ευρώπη που συνδέει τον αριθμό των αδειών με τον πληθυσμό μιας πόλης ή περιοχής. Αυτό και μόνο το σημείο δεν υιοθετήθηκε από τον αρμόδιο υπουργό, που επέλεξε- και αυτό είναι απολύτως θεμιτό- μια άλλη προσέγγιση προς την ίδια κατεύθυνση της απελευθέρωσης της αγοράς», επισήμανε.