Μια νέα πολιτική πρόκληση περιμένει σήμερα τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καλείται να σταματήσει τη διάβρωση της πλειοψηφία του σε ψηφοφορία στη Βουλή για ένα δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές της Ελλάδας πριν τη χορήγηση τρίτου πακέτου βοήθειας στη χώρα.

Όπως γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο, η ψήφιση του πακέτου- που περιλαμβάνει αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την υιοθέτηση οδηγίας για τις τράπεζες- δεν φαίνεται να αμφισβητείται, αλλά με αγωνία αναμένεται η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περασμένη Τετάρτη το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία 229 βουλευτών αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την απόλυτη πλειοψηφία του στη Βουλή και χρειάστηκε να στηριχτεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ακούω ηρωικές δηλώσεις αλλά καμία εναλλακτική πρόταση», επισημαίνει το AFP τις αναφορές του πρωθυπουργού σε συνεργάτες του.

Μετά την ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας ακολούθησε ανασχηματισμός στον οποίο άλλαξαν οι υπουργοί που αρνήθηκαν να περάσουν τα μέτρα.