Υπό το φόβο των δημόσιων και ανεξέλεγκτων αποδοκιμασιών και επιθέσεων κινούνται πλέον οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης μετά το νέο, πρωτοφανές και άκρως βίαιο περιστατικό σε βάρος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, στους Αγ. Αναργύρους.

Υπουργοί και υφυπουργοί αλλάζουν τα προγράμματά τους, τα καθημερινά αλλά και των διακοπών του Πάσχα, διαμορφώνουν νέα μέτρα ασφαλείας και αναζητούν εκπαιδευμένους αστυνομικούς για τις προσωπικές τους φρουρές.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» οι υπουργοί περιορίζουν τις εμφανίσεις τους σε χώρους που δεν είναι ελεγχόμενοι και δεν έχουν επαρκή αστυνομική προστασία. Επίσης, αναζητούν ρτρόπους για την ενίσχυση της προσωπικής τους ασφάλειας με άνδρες της Αστυνομίας που να έχουν είτε εμπειρία είτε ικανότητες να ανταποκριθούν σε τέτοιες καταστάσεις.
Ακόμη και υφυπουργοί που δεν έχουν την αναγνωρισιμότητα των κεντρικών πολιτικών προσώπων έχουν αρχίσει να υπολογίζουν τον κίνδυνο.

Αυτό ακριβώς το μήνυμα της ανεξέλεγκτης κατάστασης που διαμορφώνεται με την κοινωνική αγανάκτηση και την οργή το έχουν λάβει ήδη αρκετοί υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, βλέποντας ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά σε ανοιχτό δημόσιο χώρο, παραδέχθηκε προ ημερών ότι έκανε λάθος όταν έλεγε : «μαζί τα φάγαμε».