«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα» δήλωσε αναφορικά με την διεθνή επέμβαση στη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος είχε, σήμερα, συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με τη δήλωσή του αυτή ουσιαστική ο κ. Δρούτσας παραπέμπει στις αποφάσεις που θα ληφθούν από ΝΑΤΟ και ΕΕ, οργανισμούς που συμμετέχει η Ελλάδα, υπονοώντας ότι η χώρα μας θα εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Όπως είπε ο κ. Δρούτσας: «Η Ελλάδα θεωρεί ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η εξεύρεση λύσης στην κρίση της Λιβύης, η αποκατάσταση της σταθερότητας και η ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, μέσα από ένα ευρύτατο διάλογο των συνιστωσών του λαού της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο και αυτή είναι η απαίτηση της διεθνούς κοινότητας, του Αραβικού Συνδέσμου και της Αφρικανικής Ένωσης. Δεν είναι αργά».

Σε μία ώρα περίπου συγκαλείται εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Για τις έξι το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής όπου ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης.