Χωρίς ελληνική συμμετοχή η επέμβαση στη Λιβύη

Θα συμμετάσχει μόνοι σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:17
18/03/2011
Χωρίς ελληνική συμμετοχή η επέμβαση στη Λιβύη
1
loading

Ολοκληρώθηκε η, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου και Πάνου Μπεγλίτη, του ΑΓΕΕΘΑ πτεράρχου Ι. Γιάγκου και του γγ του ΥΠΕΞ Ιωάννη Ζέππου.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι του ζητήματος και, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα επιδιώκει ειρηνική λύση, σεβόμενη απόλυτα τη διεθνή νομιμότητα και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, 1970 της 26ης Φεβρουαρίου και 1973 της 17ης Μαρτίου, ενώ παράλληλα η χώρα μας σέβεται και τις συμμαχικές της υποχρεώσεις.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, ωστόσο είναι πιθανόν να αναλάβει ρόλο σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και ελέγχου εφαρμογής του εμπάργκο όπλων.

Σημειώνεται ότι οι διαβουλεύσεις στο ΝΑΤΟ ολοκληρώνονται αύριο το μεσημέρι, ενώ μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Δρούτσας στο πλαίσιο συνεδρίασης του ΕΣΕΠ ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Madrugada

    4 πολεμικά αεροπλάνα 1 φρεγάτα 2 βάσεις 1 αεροπλάνο επιτηρησης και αλλά πολλά από την πλευρά της ελλαδας DEN είναι συμμετοχή ???????????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει