Νέες βολές εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, προς την κυβέρνηση και το Γ. Πεταλωτή προσωπικά κατηγορώντας τον ότι «ψεύδεται και λασπολογεί».

Κατά την ενημέρωσή του προς τους συντάκτες, ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική του Μνημονίου έχει εκτοξεύσει το δημόσιο χρέος, παρουσιάζοντας στοιχεία τα οποία δείχνουν πως η μέση ετήσια αύξηση του δημοσίου χρέους την περίοδο 2010-2011 έφτασε το 14,7%, όταν την περίοδο 2004-2009 βρισκόταν στο 4,9%.

Ο Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε διευκρινίσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με τη χθεσινή δήλωση ότι «η προσπάθεια που γίνεται δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα», αφού, όπως είπε «πρώτη φορά ακούω τέτοια δήλωση, μέχρι τώρα έλεγαν όλοι πως πηγαίνουμε καλά».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον οποίο και κατηγόρησε πως ψεύδεται και λασπολογεί, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του κ. Πεταλωτή, ο οποίος και είχε κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν έχει καταδικάσει τα φαινόμενα βίας εναντίον πολιτικών. «Είχα χαρακτηρίσει τον κ. Πεταλωτή πρωταθλητή ψεύδους και κάθε μέρα προσπαθεί να με δικαιώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έκανε λόγο για νέα σκληρά μέτρα τα οποία θα φέρει σύντομα η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας σχετική αναφορά στο Μνημόνιο, σύμφωνα με την οποία «η μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα επιπλέον του κανόνα 1 προς 5 θα πρέπει να αποφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ».

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτεί το μεσημέρι τους τραυματίες στο Τζάννειο Νοσοκομείο.