Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, το οποίο μετά από θρίλερ διαβουλεύσεων παραδόθηκε χθες αργά το βράδυ στον πρόεδρο της Βουλής, χωρίς να περιλαμβάνει ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από όσα είχαν διαρρεύσει στον Τύπο το Σαββατοκύριακο.

Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει ευθύνες σε «πράσινους» και «γαλάζιους» πρώην υπουργούς, ενώ οι πορισματικές θέσεις της Ν.Δ. μόνο σε πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη και το όνομα του Γιάννη Παπαθανασίου, για το οποίο είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνεται τελικά στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με το «σκεπτικό» ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας δεν υιοθέτησε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για να διεκδικήσει το Δημόσιο αποζημιώσεις από τη Siemens.

Ένας από τους πρώτους που αντέδρασαν έντονα με δημόσια δήλωσή του είναι ο Χρίστος Βερελής, ο οποίος υποστηρίζει πως όσα του καταλογίζονται στο πόρισμα της επιτροπής είναι «νομικά και ουσιαστικά και πλήρως αποδεδειγμένα λάθος» και προειδοποιεί με αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές για όσους συνέταξαν το πόρισμα, υποστηρίζοντας πως πιθανότατα θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μη αρεστά πρόσωπα.