«Ο κεντρικός στόχος επιτεύχθηκε. Τα κομματικά ταμεία και αυτοί που έπρεπε έμειναν ανέλεγκτοι», τονίζει ο Χρίστος Βερελής σε σκληρή δήλωσή του λίγες ώρες μετά τη συμπερίληψη του ονόματός του στο πόρισμα για τη Siemens.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών υποστηρίζει ότι «ο κατάλογος συντάχθηκε με κριτήρια face control σε μια κυνική ατμόσφαιρα σκοπιμοτήτων» και εκτιμά ότι «πληρώνει» τη δημόσια τοποθέτησή του πριν δύο χρόνια, «όταν είπα ότι η οικονομία βαδίζει ολοταχώς σε ξέρα και θα έπρεπε άμεσα να υπάρξει υπουργός Οικονομίας κοινής αποδοχής» ενώ προσέθεσε πως: «Η εξεταστική επιτροπή ξεκίνησε για Μπεν Χουρ και κατέληξε σε Άμποτ και Κοστέλο».

Ο κ. Βερελής καταγγέλλει παράλληλα την ύπαρξη «σκληρών εντολών» και το ρόλο «εξωθεσμικού κέντρου» κατά το «παζάρι» της ονοματολογίας για το πόρισμα και ευχαριστεί όσους βουλευτές διαχώρισαν τη θέση τους και υποστήριξαν ότι το όνομά του δεν θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο.
Και καταλήγει: «Περιφρονώ την έννοια της παραγραφής για πολιτικούς, κι αν υπήρχε λόγος γνωρίζουν όλοι ότι δεν θα τη δεχόμουν».