Ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ για τους άνθρακες που προέκυψαν από τη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens επέρριψε ο Δημήτρης Ρέππας από το βήμα της Βουλής.
«Ο κρίσιμος χρόνος παρήλθε. Δεν ήταν ένας λόγος που πήγε η ΝΔ σε εκλογές, για να μη διερευνηθεί το σκάνδαλο; Εμπόδισε το θεσμικό πλαίσιο καμία κυβέρνηση να πάρει θεσμικές πρωτοβουλίες;» διερωτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών και υπενθύμισε:
«Εμείς πιέσαμε. Είχαμε πει, το είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου, να διερευνηθεί η υπόθεση κι ας ματώσουμε».
Το θέμα έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για τα διόδια και τις αστικές συγκοινωνίες.
«Παίζετε θέατρο μέσα στις αίθουσες του κοινοβουλίου με τις ευθύνες στη Siemens, το πιο διαχρονικό σκάνδαλο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος δε στα προβλήματα στις συγκοινωνίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «για τα ελλείμματα δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. Φταίνε οι κυβερνήσεις, οι διοικήσεις και βέβαια οι προμηθευτές, στους οποίους πρωταγωνιστεί η Siemens, ο χορηγός των δύο κομμάτων».
Σχετικά με την αύξηση των εισιτηρίων, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα βάζει με τους αδύναμους ενώ οι ισχυροί ακολουθούν την τακτική να μην πληρώνουν.
«Κάνετε φτωχούς τους Έλληνες, αλλά δεν θα τους κάνετε και κορόιδα, για να μη χρησιμοποιήσω μια πιο προσφιλή έκφραση», σχολίασε δηκτικά.
Απαντώντας ο Δ. Ρέππας κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για ανεύθυνη στάση και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση, αν και λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις λόγω κρίσης, εντούτοις διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και περιφρουρεί τις θέσεις εργασίας.