Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με τις προτάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στo πλαίσιo της εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens:

«Είναι προφανές ότι η χωρίς καμία τεκμηρίωση εμπλοκή του ονόματός μου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς αυθαίρετη και υπακούει σε προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Στο πλαίσιο της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των εισηγμένων επιχειρήσεων όπως ο ΟΤΕ, και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ουδεμία εξουσία είχα ή μπορούσα να ασκήσω κατά τη διάρκεια της θητείας μου σε διοικητικά ζητήματα του ΟΤΕ. Η μόνη αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ήταν η εκπροσώπηση του ελληνικού δημοσίου ως μετόχου στις Γενικές Συνελεύσεις του ΟΤΕ. Ουδέποτε περιελήφθη θέμα Siemens σε οποιαδήποτε Γενική Συνέλευση. Εννοείται ότι ουδεμία σχετική σύμβαση θα μπορούσα να έχω χειριστεί ή υπογράψει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, και ουδεμία χειρίστηκα ή υπέγραψα. Επομένως, είναι αδύνατον να προκύπτει οποιαδήποτε τεκμηρίωση σχετικής πράξης ή παράλειψής μου από την εξεταστική επιτροπή.

Αναφορικά με τον ορισμό εν ενεργεία εισαγγελικού λειτουργού επικεφαλής του οργάνου για το “έλεγχο της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες”, αυτός έγινε κατόπιν νομοθετικής πρωτοβουλίας της τότε κυβέρνησης που υπερψηφίστηκε από το κοινοβούλιο. Το εφεύρημα της τελευταίας στιγμής περί δήθεν “συγκάλυψης” εκθέτει αυτούς που το “ανακάλυψαν” αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση η οποία έχει υιοθετήσει ανάλογη ρύθμιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την παρουσία μου ως μάρτυρα στην εξεταστική επιτροπή ουδεμία ερώτηση μου υπεβλήθη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, για το ζήτημα αυτό. Δεν είναι νοητό να επιχειρείται να δημιουργούνται εκ των υστέρων σκιές για νόμους που συζητήθηκαν ευρέως και ψηφίσθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων.»