«Άθλια και αντιδημοκρατική συμπεριφορά» καταλογίζει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην εξεταστική για τη Siemens ο Γιάννης Παπαθανασίου, ένας από τους πρώην υπουργούς της Ν.Δ. που στοχοποιούνται στο πόρισμα της επιτροπής.

«Η απόφαση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Ζήμενς να με συμπεριλάβει στο πόρισμά της εξυπηρετεί 100% κομματικές σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Παπαθανασίου, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι «η πλειοψηφία όφειλε πριν με συμπεριλάβει στο πόρισμα της, να με είχε καλέσει για να ακουσθεί και η δική μου άποψη, πράγμα που δεν έπραξε».

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι δεν είχε συμμετοχή είχα στην απομάκρυνση του εισαγγελέα κ. Ζορμπά και ότι δεν επέβαλε καμία θεσμική μεταβολή στην Αρχή για το Ξέπλυμα χρήματος «όπως ψευδώς μου αποδίδει το πόρισμα της πλειοψηφίας».

Και προσθέτει: «Είναι δημόσια γνωστό ότι δεν χειρίστηκα ποτέ και καμία από τις επίμαχες συμβάσεις του Δημοσίου με την εν λόγω εταιρεία. Πρόκειται για μια απόφαση πέραν κάθε λογικής, η οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το σκοπό της διαφάνειας, αλλά γελοιοποιεί το σύνολο της διαδικασίας».