Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών στην πραγματικότητα είναι νόμος προστασίας των υπουργών και δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι κατασκεύασμα, δημιούργημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας, όπως και εκείνα τα άρθρα του Συντάγματος που αν δεν αναθεωρηθούν, δεν επιτρέπουν καμία επί της ουσίας τροποποίηση αυτού του νόμου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση Siemens και τη συζήτηση για το νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να σταματήσει η υποκρισία, να σταματήσει ο εμπαιγμός και να απολογηθούν οι εμπνευστές αυτού του νόμου οι οποίοι σήμερα με επικοινωνιακά κόλπα και με μυστικές διαβουλεύσεις, δεν επιτρέπουν στον ελληνικό λαό να μάθει πόσα δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνθηκαν στα κομματικά τους ταμεία, σε φίλους και σε στελέχη τους.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι αθωώνουν ο ένας τον άλλον και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών με δήθεν αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, που δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία όσο υπάρχει το παρόν Σύνταγμα.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας δεν πέρασε από την αίθουσα της Εξεταστικής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι οι μηχανισμοί της συγκάλυψης αποδείχθηκαν και πάλι ισχυρότεροι από τη λαϊκή απαίτηση για τιμωρία των υπευθύνων και για να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα.