«Δεν είναι μια καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία» ήταν το συμπέρασμα του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που ολοκληρώθηκε.

Σ’ αυτές, η Νέα Δημοκρατία διεκδικούσε έξι Περιφέρειες από τις οποίες έχασε τις… πέντε. Η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στη μάχη και για τους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, χάνοντάς τους όλους.

Πιο συγκεκριμένα σε επίπεδο Περιφερειών:

Στη Δυτική Μακεδονία, ο «γαλάζιος αντάρτης», Γιώργος Αμανατίδης επικρατεί του Γιώργου Κασαπίδη με 56,77% έναντι 43,23%.

Στη Θεσσαλία, ο Δημήτρης Κουρέτας, προερχόμενος από το – πάλαι ποτέ- Ποτάμι και στηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, πήρε εύκολα την Περιφέρεια Θεσσαλίας από τον Κώστα Αγοραστό με 59,68% έναντι 40,32%.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο «γαλάζιος αντάρτης» Ιωάννης Τρεπεκλής «εκθρονίζει» τη Ρόδη Κράτσα από με «περίπατο» και 65,40% έναντι 34,60%.

Και στο Βόρειο Αιγαίο ο «γαλάζιος αντάρτης» Κωνσταντίνος Μουτζούρης, κερδίζει την επίσημη υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας που ήταν ο Αλκιβιάδης Στεφανής με 54,68% έναντι 45,32%.

Τέλος, στην Ανατολική ΜακεδονίαΘράκη, με μικρή ο «γαλάζιος αντάρτης» κερδίζει τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας και απερχόμενο Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο με 50,86% έναντι 49,14%

Μοναδική νίκη για τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, στην Πελοπόννησο, με τον Δημήτρη Πτωχό να κερδίζει τον Πέτρο Τατούλη με 52,77% έναντι 47,23%.

Ήττες και στους τρεις μεγαλύτερους Δήμους

Σε επίπεδο Δήμων ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, έχασε και στους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, σε δύο εκ των οποίων έπειτα από την α’ Κυριακή των εκλογών βρισκόταν να προηγείται.

Στην Αθήνα, ο απερχόμενος Κώστας Μπακογιάννης, έχασε με 55.96% έναντι 44.04%, όταν την πρώτη Κυριακή προηγούνταν με 41,35% έναντι 14,19% του Χάρη Δούκα.

Μικρή ήταν η διαφορά στη Θεσσαλονίκη, με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να κερδίζει την α’ Κυριακή με 27,33%, και τον Στέλιος Αγγελούδη να ακολουθεί με 25,74%. Ο Σωτήρης Αγγελούδης επικράτησε τελικώς με 67,33% έναντι 32,67% του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Τέλος στην Πάτρα, ο προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, Κωσνταντίνος Σβόλης, δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και έχασε από τον υποψήφιο του ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη που εξασφάλισε την Τρίτη διαδοχική θητεία με 56,69% έναντι 43,31%.