Ανοικτό το ενδεχόμενο και για άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα άφησε εμμέσως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μετά και την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ερωτηθείς αν η αλλαγή αυτή είναι και η μόνη είπε: «Θα επαναλάβω μηδενός εξαιρουμένου ότι όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά άρα κάτι τέτοιο είναι μια διαρκής διαδικασία».

Σε ερώτηση για την παραίτηση του κ. Βαρβιτσιώτη, απάντησε: «Όλοι κρίνονται είχα πει στην προηγούμενη ενημέρωση», και «μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας η απόφαση του υπουργού ήταν αναπόφευκτη και ορθή».

Όσον αφορά στην επιλογή του κ. Χρήστου Στυλιανίδη ο κ. Μαρινάκης είπε: «Είναι ένας άνθρωπος με κυβερνητική εμπειρία και έχει υπάρξει προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας. Είναι ένας πολιτικός με Ευρωπαϊκή εμπειρία που είχε συμμετάσχει και στο ΚΥΣΕΑ και είναι πολύ σημαντικό και ένας πολιτικός με επιχειρησιακή εμπειρία».

Ο κ. Μαρινάκης είπε αρκετές φορές ότι «Είναι δεδομένο ότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να διερευνηθούν όλα όσα έγιναν και δεν έγιναν και πρέπει να γίνουν πάντα υπολογίζοντας την διάσταση του φαινομένου. Προφανώς έχουν γίνει έργα και ήταν σημαντικά γιατί προστατεύθηκαν πόλεις και περιοχές. Ήταν τέτοια όμως η σφοδρότητα που μπορεί κανένα από αυτά να μην μπορούσε να την σταματήσει».

Μαρινάκης: Δεν τίθεται θέμα αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών

Δεν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών δήλωσε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Εκδόθηκε μια απόφαση παράτασης της ανακήρυξης των συνδυασμών για ευνόητους λόγους λόγω μη λειτουργίας των δικαστηρίων στις πληγείσες περιοχές. Δεν υπάρχει απόφαση ούτε θέμα αναβολής των εκλογών στη χώρα».