Euro 2008, Μουντιάλ 2010 και πάλι Euro το 2012! Η Ισπανία γιορτάζει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της σε μεγάλη διοργάνωση και ο ισπανικός Τύπος έχει αφιερώσει τα πρωτοσέλιδά του στην ομάδα του Ντελ Μπόσκε που διέλυσε την Ιταλία με 4-0 στον χθεσινό τελικό του Euro 2012.

Στην εφημερίδα «ΑS» το κεντρικό θέμα έχει τρίτο «Tricampeones (τρεις φορές πρωταθλητές!) Η Ισπανία κατέκτησε το τρίτο Euro της και έγινε η μόνη ομάδα που παίρνει τρεις συνεχόμενους τίτλους, μπαίνοντας στην κατηγορία των θρύλων». Η El Mundo γράφει: «Μυθικοί πρωταθλητές! Η Ισπανία που άλλαξε το ποδόσφαιρο! Ήταν ο θρίαμβος του δικού μας στιλ, του τίκι τάκα με τις κοντινές πάσες, τις κατοχής της μπάλας. Η τριπλή κορόνα της Εθνικής σε τέσσερα χρόνια εγκαθιστά ένα μοντέλο που πλέον άπαντες θα θέλουν να αντιγράψουν».

Στη Marca γράφουν: «Gracias, Gracias, Gracias! Η Εθνική νίκησε χωρίς δυσκολία την Ιταλία και έθεσε εκ νέου την Ευρώπη στα πόδια της, κατακτώντας διαδοχικά Ευρωπαϊκό (2008), Μουντιάλ (2010) και ξανά Ευρωπαϊκό».
El Pais: «Πρωταθλητές της Ευρώπης! Την πιο καίρια στιγμή η Ισπανία έπαιξε μπαλάρα και διέλυσε την Ιταλία που δεν μπόρεσε καν να αντιδράσει».

«Ισπανία, μία και μοναδική!» είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της El Correo, ενώ στη Sport αναφέρεται: «Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης! Η Ισπανία παίζοντας ανώτερο ποδόσφαιρο, νίκησε εύκολα την Ιταλία και έγραψε ιστορία».

Όπως ήταν αναμενόμενο η αντίθεση των συναισθημάτων φαίνεται και στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου. Οι Ιταλοί αναγνωρίζουν την ανωτερότητα των Ισπανών και ο τελικός βρίσκεται στο επίκεντρο των πρωτοσέλιδων με την Corriere dello Sport να γράφει «Ιταλία, τέλος ενός ονείρου. Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης με τους Σίλβα, Αλμπα, Τόρες και Μάτα. Ποτέ καμία ομάδα δεν κέρδισε στη σειρά τρεις μεγάλους τίτλους».

Tuttosport: «Η Ιταλία κατέρρευσε στο φινάλε. Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θρίαμβος για την σούπερ Ισπανία με το 4-0 επί της Ιταλίας» Στην Gazzetta dello Sport γράφουν: «Οι σπουδαίοι της Ισπανίας! Μεγάλη νίκη για την Ισπανία με 4-0. Φανερή η αθλητική και τεχνική ανωτερότητα των Ιβήρων, εξουθενωμένοι οι Ατζούρι στον τελικό».

Corriere della Sera: «Ισπανία, ιστορική τριπλέτα! Ιταλία, αντίο στο όνειρο. Η Φούρια Ρόχα έγραψε ιστορία».