Στην παραδοχή ότι φοβήθηκε μήπως η Ιταλία ηττηθεί από την Αγγλία στην προημιτελική φάση του Euro 2012 προχώρησε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη νίκη των «ατζούρι» στη διαδικασία των πέναλτι (4-2). Επίσης, αποκάλυψε τι συμβουλή έδωσε στον Αλεσάντρο Ντιαμάντι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μετά το τέλος της αναμέτρησης

Για τη διαδικασία των πέναλτι

«Δεν είδα τα πέναλτι της Ιταλίας, όπως δεν τα βλέπω ποτέ σε αυτές τις περιπτώσεις. Φυσικά και φοβήθηκα μήπως χάναμε την πρόκριση γιατί στα πέναλτι όλα είναι πιθανά. Στα 120 λεπτά του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε τη νίκη γιατί είχαμε περισσότερες ευκαιρίες.

Την ώρα των πέναλτι δεν σκεφτόμουν πολλά. Ήθελα απλά να αποκρούσω όσα περισσότερα γινόταν γιατί οι συμπαίκτες μου άξιζαν την πρόκριση όπως και εγώ. Ήταν καλό που μπλόκαρα το πέναλτι του Κόουλ, γιατί φανταζόμουν εκείνη τη στιγμή ότι έδινα χαρά τόσο στους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν από το σεισμό, όσο και στους φιλάθλους μας, που μας ακολούθησαν εδώ».

Για το πέναλτι του Ντιαμάντι

«Πριν πάει να το εκτελέσει, του είπα πως σίγουρα ο Χαρτ θα έχει μελετήσει πως εκτελεί και του πρότεινα να αλλάξει τον τρόπο που σουτάρει».

Για τον προσεχή αγώνα με τη Γερμανία

«Έχουμε μεγάλη ποιότητα, αλλά και ικανότητα για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, απέναντι σε μεγάλες και μικρές ομάδες. Αξίζαμε την πρόκριση. Όπως έχω πει στο παρελθόν θα ήμουν ευχαριστημένος με μία παρουσία στα ημιτελικά, την ώρα που οι Ολλανδία, Ισπανία και Γερμανία ήταν τα πρώτα φαβορί. Τώρα όμως επαναπροσδιορίζω τους στόχους μου και πιστεύω πως μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Πηγή: sport-fm.gr