Οι Γερμανοί παίζουν τα «ρέστα» τους δύο ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας και στο πλαίσιο αυτό προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση με σκοπό να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η γερμανική εφημερίδα Financial Times Deutschland, παρεμβαίνοντας με ωμό τρόπο στα εσωτερικά της χώρας μας, έφτασε να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της κεντρικό άρθρο, γραμμένο στα Ελληνικά (!) με τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό», και υπότιτλο «Σύσταση προς τους ψηφοφόρους» και φωτογραφία από προεκλογική συγκέντρωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η εφημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο («Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες») και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης».

Και επειδή ελάχιστοι Γερμανοί γνωρίζουν Ελληνικά, είναι προφανές ότι οι προπαγανδιστικές αυτές συστάσεις απευθύνονται ξεκάθαρα στους Έλληνες ψηφοφόρους.

Πρακτικές, δηλαδή, που θα τις ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελς.

Ο κάθε Έλληνας είναι ελεύθερος, φυσικά, να ψηφίσει ό,τι θέλει στις μεθαυριανές εκλογές με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της οικογένειας του. Είναι ανεπίτρεπτο, όμως, οι Γερμανοί να μάς κάνουν τέτοιου είδους συστάσεις! Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους. Πιο ξεκάθαρη δε γίνεται…

Ακολουθεί το άρθρο: