Αρνείται να δει τον εαυτό του «με τα μάτια των πολιτικών», θλίβεται από τα «μικροκομματικά αλισβερίσια», εκνευρίζεται που «όποτε μας βολεύει είμαστε εντός νόμου, όποτε μας βολεύει εκτός», διαφωνεί με το «όλοι μαζί τα φάγαμε». «Όλοι μαζί τα φάγανε» διορθώνει ο ηθοποιός- σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής και, επιμένοντας στην αλήθεια του θεάτρου, καταγγέλλει τους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής για τον κακό τρόπο με τον οποίο παίζουν τους ρόλους τους: τον «δυσκίνητο» Γιώργο Παπανδρέου, το «μουγκό» Κώστα Καραμανλή, την «επικίνδυνη» Αλέκα Παπαρήγα…

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του στο Βήμα της Κυριακής.

– Συγκρίνουν συχνά τους πολιτικούς με τους ηθοποιούς…

«Κακώς. Δεν έχουν σχέση. Άλλο υποκριτής, άλλο ηθοποιός. Αν και δεν είμαι ο καταλληλότερος να μιλήσω για πολιτική».

– Δεν την παρακολουθείτε;
«Τα ρετάλια της πλέον. Κυρίως λόγω θεάτρου, για να πιάσω τον σφυγμό του κοινού. Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τον τρόπο με τον οποίο γίνεται. Είναι πεπαλαιωμένος. Επιπλέον, οι πολιτικοί μας, είναι εμφανές, δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μιλάω για καλούς, κακούς, ψεύτες, κλέφτες, αγίους ή δολοφόνους, μιλάω για ανθρώπους που δεν είναι αποτελεσματικοί. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση για να την αντιμετωπίζουμε μικροκομματικά».

– Αναφέρεστε σε συγκεκριμένα φαινόμενα;

«Δεν μπορώ, π.χ., την αντιπολίτευση του Σαμαρά… Που θα πάει τον Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο και στην Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο. Κουραφέξαλα».

– Ποιος φταίει; «Όλοι μας», όπως ακούγεται τον τελευταίο καιρό;

«Φταίει ο καθένας μόνος του. Καθένας που έχει σταματήσει να δίνει λογαριασμό στον εαυτό του».

– Τώρα, στην εποχή του «όλοι μαζί τα φάγαμε», μπορούμε να αναπτύξουμε ταχύτητες που θα μας πάνε μπροστά;
«Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Τα φάγανε όλοι μαζί».

– Ποιους υπουργούς συμπαθείτε;
«Εγώ συμπαθώ και αντιπαθητικούς ανθρώπους… Μου αρέσει να ακούω να μιλάει ο Βενιζέλος. Μου αρέσει το χιούμορ του Πάγκαλου, αν και μερικές φορές είναι προβοκατόρικο. Θαυμάζω τη μεθοδικότητα του Παπακωνσταντίνου, είναι απίστευτο, ένας άνθρωπος να έχει πάρει τόσο πολλά μέτρα εναντίον του λαού και η δημόσια εικόνα του να μην έχει την ανάλογη φθορά. Μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει ο Λοβέρδος».

– Τη ΝΔ ως αντιπολίτευση πώς τη βλέπετε;
«Δεν τη βλέπω. Ούτε την ακούω. Η σιωπή του Καραμανλή είναι ντροπή για τη χώρα. Αν λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δύσκαμπτο και ενίοτε αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων, οι άλλοι είναι για τα σίδερα. Τι περιμένεις από ένα κόμμα όπου οι δύο εκ των τριών υποψηφίων αρχηγών του είχαν φύγει και είχαν κάνει άλλα κόμματα, τα οποία είχαν αποτύχει παταγωδώς».

– Μέσα σε όλα θεωρείτε ότι η Αριστερά…
«… η Αριστερά δεν είναι μέσα σε όλα, είναι εντελώς έξω από όλα. Ο Συνασπισμός έγινε… Πληνασπισμός. Όσο για τη συμπαθέστατη Παπαρήγα, είναι στα όρια του πολύ επικίνδυνου. Λέω συμπαθέστατη, γιατί από τα 400 ευρώ που έμαθα από το “πόθεν έσχες” ότι έχει στην τράπεζα κατάλαβα: τελικά ό,τι κάνει το κάνει με πίστη. Αυτό είναι το άγριο. Κλαίει για το γκρέμισμα του Τείχους του Βερολίνου, θέλει πάλι τον Στάλιν, και δεν θέλει το “Σεμίραμις” να αδειάσει τους τουρίστες στον Πειραιά, από μεγάλη πίστη».