Η άνοιξη είναι εδώ, ο καιρός είναι σχεδόν καλοκαιρινός, η μέρα έχει μεγαλώσει και σίγουρα κι εσύ έχεις ξεσηκωθεί και δεν σε κρατάει τίποτα στο σπίτι.

Χμ. Σου έχουμε νέα ή μάλλον βρήκαμε τι θα σε κάνει να μείνεις στο σπίτι, αραχτός/η στον καναπέ σου: οι νέες σειρές του Netflix τον Απρίλιο. Οι πρεμιέρες ήδη έχουν ξεκινήσει ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανέβουν και οι υπόλοιπες. Το μενού είναι πλούσιο, έχει ενδιαφέρον, αλλά εμείς ξεχωρίσαμε πέντε σειρές που κάτι μας λέει ότι θα είναι το απριλιάτικο τηλεοπτικό σου κόλλημα.

Ripley

Ανέβηκε στην πλατφόρμα την Πέμπτη (4/4) και ήδη έχει γίνει talk of the town. Ο «Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ» δεν χρειάζεται συστάσεις. Ένας από τους πιο αγαπημένους σκοτεινούς τύπους της παγκόσμιας λογοτεχνίας που έγινε ταινία και ανεβαίνει και στις θεατρικές σκηνές, επιστρέφει στη μικρή οθόνη, μέσα από το πρόσωπο του Άντριου Σκοτ. Στο πλευρό του η Ντακότα Φάνινγκ και Τζόνι Φλιν, με τη νέα μίνι σειρά (8 επεισοδίων) του Netflix να έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.

Δεκαετία 60′, φιλμ νουαρ αισθητική και ένα καστ που επιβραβεύει τον θεατή. Τον Άντριου Σκοτ συνοδεύουν οι Ο συγκεκριμένος Τομ Ρίπλεϊ είναι ένας απατεώνας που τα βγάζει πέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στη Νέα Υόρκη. Προσλαμβάνεται από έναν πλούσιο βιομήχανο για να ταξιδέψει στην Ιταλία και να προσπαθήσει να πείσει τον ερασιτέχνη γιο του, τον Ντίκι Γκρίνλιφ (Τζόνι Φλιν), να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η αποδοχή της δουλειάς είναι το πρώτο βήμα του Τομ σε μια περίπλοκη ζωή γεμάτη απάτες, απάτες και δολοφονίες.

Ένας απατεώνας παρασύρεται σ’ έναν κόσμο πλούτου και προνομίων όταν αναλαμβάνει μια αποστολή στην Ιταλία. Για ν’ αποκτήσει τη ζωή που θέλει, δημιουργεί έναν ιστό ψεμάτων.
Πρωταγωνιστούν: Άντριου Σκοτ, Ντακότα Φάνινγκ, Τζόνι Φλιν

Parasyte: Οι Γκρίζοι

Ετοιμαστείτε για μία sci-fi μίνι σειρά, μόλις έξι επεισοδίων που την βλέπεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Το Parasyte: Οι Γκρίζοι ανέβηκε την Παρασκευή (5/4) στην πλατφόρμα και είναι βασισμένο στο ομώνυμο ιαπωνικό μάνγκα.

Όταν άγνωστα παράσιτα χρησιμοποιούν με τη βία τους ανθρώπους ως ξενιστές, η ανθρωπότητα καλείται να πολεμήσει τη διογκούμενη απειλή.
Πρωταγωνιστούν: Τζέον Σο-νι, Κου Κιο-χουάν, Λι Τζανγκ-χιουν

Η Αεροπειρατεία της Πτήσης 601

Αν σου αρέσουν οι σειρές που είναι βασισμένες σε αληθινές ιστορίες, τότε είσαι εδώ.
Σε μια αεροπειρατεία, δυο αεροσυνοδοί πρέπει να ξεγελάσουν τους αεροπειρατές εν μέσω έντονων διαπραγματεύσεων στον αέρα και στο έδαφος. Η σειρά – πρόκειται για πολιτικό θρίλερ και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα των Μάιο του 1973 – κάνει πρεμιέρα στις 10/4
Πρωταγωνιστούν: Μόνικα Λοπέρα, Άντζελα Κάνο, Κρίστιαν Τάπαν

Τα Φτερά της Φιλοδοξίας Σεζόν 3

Η επόμενη σειρά έρχεται από την Τουρκία, η οποία έχει πάρει φόρα στις καλές παραγωγές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να προβάλλονται σε πολλές χώρες στον κόσμο. Η σκανδαλώδης σειρά από τη γειτονική χώρα, επιστρέφει στο Netflix με την τρίτη σεζόν. Αν δεν την έχεις δει, χάνεις. Μπορείς, πριν ανέβει στην πλατφόρμα ο τρίτος κύκλος (στις 11/4) να παρακολουθήσεις τους δύο πρώτους, 8 επεισοδίων ο έκαστος (και περίεργο για τουρκική σειρά που είναι συνήθως… Μπεν Χουρ) το κάθε επεισόδιο δεν ξεπερνά σε διάρκεια τα 50 λεπτά.
Μια νεαρή φαν μιας γνωστής παρουσιάστριας καταφέρνει να μπει στην ομάδα της κι έρχεται αντιμέτωπη με τα δεινά της φιλοδοξίας, του φθόνου και της επιθυμίας να γίνει όνομα.
Πρωταγωνιστούν: Μπίρτσε Άκαλαϊ, Μιράι Ντανέρ, Ιμπραήμ Σελικόλ

Heartbreak High: Σεζόν 2

Η πρώτη αυστραλιανή παραγωγή που στριμάρει στο Netflix είναι μία τολμηρή εφηβική σειρά που προκάλεσε αίσθηση η πρώτη σεζόν, με τον Guardian να την περιγράφει ως την «πιο ειρωνική» και στιλιστικά ξεχωριστή, με «αισιόδοξο, ανάλαφρο τόνο», σειρά. Το «Heartbreak High» επιστρέφει στις 11/4, με τον δεύτερο κύκλο και πρόκειται για μια επανέκδοση της σειράς του 1994 που προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Network Ten
Όταν η Άμερι αρχίζει να πιστεύει ότι μπορεί επιτέλους να ξεκινήσει ήρεμη τη νέα χρονιά, νέα προβλήματα κι ένας περίεργος στόκερ αρχίζουν να αναστατώνουν τη ζωή της.
Πρωταγωνιστούν: Αγιέσα Μάντον, Άσερ Γιάσμπιντσεκ και Τζέιμς Μαγιούς