Στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΡΤ αλλά και τα projects τα οποία αναμένεται να «τρέξουν» τη νέα σεζόν αναφέρθηκαν ο Κωνσταντίνος Ζούλας και η Κατερίνα Κασκανιώτη. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ και η διεθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους των media στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και μίλησαν για όλα.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, επικέντρωσε την ομιλία του στο 24ωρο ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το ERTNEWS, το οποίο έκλεισε δύο χρόνια λειτουργίας.
Δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την πορεία του, όπως και για την απήχηση που έχει ήδη στο τηλεοπτικό κοινό. Όπως αποκάλυψε σε έρευνα που έκανε η εταιρεία QED, «ο ενημερωτικός τομέας της ΕΡΤ αναδείχθηκε πρώτος, τόσο για τη σοβαρότητά του όσο και για τον πλουραλισμό και την αντικειμενικότητά του», είπε ο κ. Ζούλας, και πρόσθεσε ότι «το 63% των ερωτηθέντων έπλεξε το εγκώμιο της ΕΡΤ για το γεγονός ότι εκπληρώνει στο ακέραιο την ενημερωτική της αποστολή, ενώ στον δείκτη της αξιοπιστίας η ΕΡΤ προηγείται μακράν όλων των δυνάμει ανταγωνιστών της».

Φεύγει η ΕΡΤ από τις μετρήσεις της τηλεθέασης;

Ο ίδιος διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι η ΕΡΤ δεν σκοπεύει να ζητήσει αύξηση του ανταποδοτικού της τέλους, όπως επίσης ότι δεν θα φύγει η δημόσια τηλεόραση από τη διαφήμιση. Σε ό,τι αφορά τις μετρήσεις τηλεθέασης, ξεκαθάρισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, τονίζοντας πάντως ότι «η τεχνολογία της Nielsen δεν μπορεί πλέον να αποτυπώσει με ακρίβεια τις συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού που παρακολουθεί τα αγαπημένα του προγράμματα σε συσκευές εκτός τηλεόρασης».