Ο Βασίλειος Κωστέτσος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, τοποθετήθηκε σχετικά με την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Για το συγκεκριμένο έγκλημα κατηγορείται ένας 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός. Ο σχεδιαστής ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Δολοφονήθηκε στο άνθος της από αλλόθρησκους απάνθρωπους».

Η τοποθέτησή του προκάλεσε αντιδράσεις και η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα του Alpha συνάντησε τον Βασίλειο Κωστέτσο ο οποίος ρωτήθηκε εκ νέου για την υπόθεση. «Ήταν φρικτό, δεν θα μπορούσα να μην τοποθετηθώ για το συγκεκριμένο έγκλημα. Γιατί είναι κάτι που απασχολεί όλους τους Έλληνες» σημείωσε αρχικά ο σχεδιαστής.

«Θέλουμε δε θέλουμε, αυτοί οι άνθρωποι έχουν μία άλλη θρησκεία. Η θρησκεία αυτή που πιστεύουν βλέπει τελείως διαφορετικά τη γυναίκα απ’ ό,τι εμείς οι Χριστιανοί», σημείωσε στην συνέχεια και πρόσθεσε: «Κάποιος ο οποίος έχει μεγαλώσει στερημένα, άγρια και δεν υπολογίζει είναι πιο επικίνδυνο απ’ ό,τι ένας Χριστιανός, Έλληνας, Ευρωπαίος. Είναι τελείως διαφορετικά. Τώρα αν ο άλλος έχει βλάβη στον εγκέφαλο, είναι τελείως διαφορετικό».

«Μου έγραψαν πολλοί ότι έχουμε και Έλληνες που βιάζουν και γυναικοκτονούν, όπως η υπόθεση του Μπάμπη (Αναγνωστόπουλου). Μη συγκρίνουμε, είναι ασύγκριτα. Η υπόθεση του πιλότου ήταν μία τελείως διαφορετική ιστορία. Δε σημαίνει ότι όποιος βιάζει ή σκοτώνει το κάνει για τον ίδιο λόγο», τόνισε ο Βασίλειος Κωστέτσος επί του θέματος.

Στο τέλος της προβολής του συγκεκριμένου βίντεο η Κατερίνα Καινούργιου έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της με την τοποθέτηση του σχεδιαστή μόδας, διευκρινίζοντας: «Όχι, όχι. Όποιος σκοτώνει, σκοτώνει και όποιος βιάζει, βιάζει. Διαφωνώ κάθετα με τον Βασίλειο. Λάθος όλο».

Η απάντηση του Βασίλειου Κωστέτσου στην Κατερίνα Καινούργιου

Ο Βασίλειος Κωστέτσος, απάντησε στην Κατερίνα Καινούργιου τονίζοντας «μάθετε να σέβεστε την άποψη και τη γνώμη του άλλου».

Συγκεκριμένα ο σχεδιαστής έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Όχι αγαπητή μου και όμορφη κα Καινούργιου. Λάθος μέγα! Αν ήταν έτσι τότε δεν χρειάζοταν τα δικαστήρια αφού όποιος “σκοτώνει σκοτώνει και όποιος βιάζει βιάζει”. Δεν είναι κοπάδια οι άνθρωποι. Έτσι όπως το τοποθετείτε θα υπήρχε μια κοινή απόφαση του νόμου και των δικαστηρίων για όλους τους παραπάνω! Δεν θα χρειάζοταν να περνάν από δίκη! Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Οι άνθρωποι διαφέρουν, οι θρησκείες διαφέρουν, οι παιδείες διαφέρουν, τα ήθη διαφέρουν, οι “αιτίες οι λόγοι διαφέρουν”…

Οι μετανάστες διαφέρουν…! Δεν είναι το ίδιο οι μικρασιάτες με τους λαθρομετανάστες! Εδώ… (προσωρινώς) δεν χρειάζεται να βάλετε την μπούρκα σας για να μην προκαλείται! Τι θα πει “λάθος όλο”! Μάθετε να σέβεστε την άποψη και τη γνώμη του άλλου! Για να σέβονται και οι άλλοι την δική σας. Δημοκρατία έχουμε, όχι δικτατορία και αποφασίζουμε και διατάσσουμε τη δική μας γνώμη. Ότι είναι η σωστή και οι άλλες λάθος. Με αγάπη και εκτίμηση» έγραψε χαρακτηριστικά ο Βασίλειος Κωστέστος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.