Από τα εργαστήρια της Αστυνομίας εκδόθηκε το πρώτο αποτέλεσμα από τις εξετάσεις στο DNA που έγιναν στη σορό της Αναστάζια. Έτσι, επιβεβαιώθηκε επίσημα, ότι είναι η 27χρονη που δολοφονήθηκε στην Κω, αφού η μητέρα της την είχε αναγνωρίσει από ένα δαχτυλίδι που φορούσε, λόγω της προχωρημένης σήψης που βρίσκονταν το πτώμα.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» αναμένεται να βγει και το αποτέλεσμα για το δείγμα DNA που βρέθηκε στα νύχια της Αναστάζια. Μάλιστα, αυτό θεωρείται ένα ιδιαίτερο κρίσιμο στοιχείο που μπορεί να κρίνει την τύχη του 32χρονου βασικού υπόπτου.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε σημάδια στο λαιμό και είχε πει στις αρχές, πως τα απέκτησε από χορτάρια, λόγω γεωργικών εργασιών. Φέρεται όμως να ήταν άνεργος το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να είναι νυχιές από την κοπέλα, σε περίπτωση που την έχει δολοφονήσει.

Έτσι, οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας.

O Δημήτρης Γαλεντέρης αναφέρθηκε στην υπόθεση, λέγοντα πως τα αποτελέσματα του DNA θα είναι κομβικά για την υπόθεση.

«Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν το αποτελέσματα του DNA για να δούμε ποια είναι τα άτομα, πόσα και τι ακριβώς συνέβη. Θα έχουν μεγάλη σημασία για τη συνέχεια της υπόθεσης. Η τοποθεσία είναι πολύ κοντά στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη. Κατά τα άλλα η συσκευασία του πτώματος και η τοποθέτηση σε αυτό το σημείο είναι αντιφατική γιατί είναι πιο μελετημένη σαν πράξη (σ.σ η κάλυψη του σώματος σε αντιστοιχία με την τοποθεσία κοντά στο σπίτι του 32χρονου). Νομίζω πως αυτό που συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση, είναι πως είναι πολύ δύσκολο να έχει γίνει από ένα άτομο η μεταφορά», είπε χαρακτηριστικά.

«Τους είδα να πίνουν μπύρες»

Μιλώντας στο «Live News», ο συγκάτοικος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού ισχυρίστηκε ότι γυρίζοντας στο σπίτι στο οποίο φιλοξενούσε τον βασικό ύποπτο, τον βρήκε να πίνει μπύρες με την 27χρονη Αναστάζια.

Ο ίδιος δηλώνει πως τον κάλεσε να πάρει την κοπέλα και να φύγει από το σπίτι κάτι που ισχυρίζεται πως συνέβη, όταν ο ίδιος έπεσε για ύπνο και τους άκουσε να φεύγουν με το μηχανάκι. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι κάμερες που βρίσκονται κοντά στο σπίτι, έχουν καταγράψει την 27χρονη να μπαίνει στο σπίτι, όχι όμως και να βγαίνει.

«Ήταν εδώ εκεί στην καρέκλα έκατσε. Δύο μήνες ήταν μαζί μου εδώ. Ένα μήνα δεν δουλεύει. Όταν αυτός έφερε την κοπέλα εγώ ήμουν έξω. Όταν την είδα, επειδή δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, είπα πάρε την κοπέλα και φύγε. Δεν μ’ αρέσουν αυτά γιατί έχω παιδιά. Εμένα δεν μου αρέσει τέτοια δουλειά.

Έπιναν μαζί μπύρες. Ήπιαν δύο μπουκάλια. Εγώ του είπα «γιατί έφερε το κορίτσι; Ποια είναι; Εγώ πρώτη φορά τη βλέπω». Και μου λέει «είναι friend». Εγώ δεν ξέρω αγγλικά. Του είπα «φύγε απ’ εδώ. Δεν θέλω το κορίτσι εδώ. Παρ’ το και άφησέ το από εκεί που την πήρες. Λέει εντάξει μετά πήγε έξω. Έκατσε εκεί έξω στην καρέκλα. Εγώ έφαγα και κοιμήθηκα στις 11 η ώρα.

Ξαναξύπνησα και τον πήρα τηλέφωνο και λέω που είναι ο μ@…. Και ήταν πολύ πιωμένος και σκέφτηκα να μην πέσει κάτω. Γι αυτό τον πήρα τηλέφωνο. Ξαναξύπνησα στις 2 και ακόμα δεν ήταν σπίτι».