Η δεύτερη μέρα της τελευταίας Ομαδικής Δοκιμασίας επιφύλασσε στους 6 επίδοξους chefs επίσκεψη στο πανέμορφο χωριό Γκούρα, στον Δήμο Σικυωνίων της Κορινθίας.

«Είμαστε έτοιμοι για την τελευταία μέρα της διπλής ομαδικής δοκιμασίας. Βρισκόμαστε στο πανέμορφο χωριό Γκούρα στον Δήμο Σικυωνίων της Κορινθίας», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς, καλωσορίζοντας τους έξι υποψήφιους MasterChefs στο επεισόδιο της Παρασκευής (19/5).

Με φόντο τη γραφική πλατεία «κόκκινοι» και «μπλε» κλήθηκαν να μαγειρέψουν, για να κερδίσουν την πρόκρισή τους στην τελική 5άδα του MasterChef 2023.

«Τα τοπικά προϊόντα θα είναι η πηγή έμπνευσης για τη μαγειρική σας. Θέλουμε να φτιάξετε τρία πιάτα υψηλής γαστρονομίας και με το ίδιο υλικό να φτιάξετε τρία ρουστίκ πιάτα», ήταν οι οδηγίες που έδωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στους διαγωνιζόμενους, αναφορικά με το δεύτερο μέρος της δοκιμασίας

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, καθισμένοι έξω από την εκκλησία του χωριού, οι τρεις σεφ και κριτές είχαν την ευκαιρία να πουν τα δικά τους και φυσικά να αστειευτούν, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την πολύ καλή χημεία που έχουν μεταξύ τους. Εκεί ήρθε άλλωστε και η αποκάλυψη από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο πως στις τελευταίες δοκιμασίες φτιάχνει ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης και ένα επιπλέον πιάτο για τον γιο του, τον μικρό Κίμωνα.

«Να πω ένα ευχαριστώ στον Αλέξανδρο που στις τελευταίες τρεις ομαδικές δοκιμασίες βάζει και ένα μικρό κατσαρολάκι και βράζει λαχανικά για τον Κίμωνα. Τα μπλεντάρει και μου τα στέλνει» εκμυστηρεύτηκε, με τρυφερότητα, ο σεφ και κριτής του MasterChef με τον Σωτήρη Κοντιζά να συμπληρώνει πως «και ο Ηλίας το ‘κανε».

«Σεφ πού να το βάλω το φαγητό;» ρώτησε, στη συνέχεια, ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο με τον κριτή του MasterChef να του αποκρίνεται: «Θα ξυπνήσεις το παιδί με τη γαϊδουροφωνάρα σου».