Στην τελευταία ομαδική δοκιμασία του MasterChef κλήθηκαν να αναμετρηθούν οι έξι φιναλίστ το βράδυ της Πέμπτης (18/5), με τον Σωτήρη Κοντιζά να ανακοινώνει ότι υπάρχει αποχώρηση και από την κριτική επιτροπή και τον Γιώργο Πορφύρη ύστερα από μια ακόμη συνομιλία τους να επιβεβαιώνεται πως «Ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν με μπορεί και δεν με αντέχει» και «Θα με καλέσει στο σπίτι και θα μου ρίχνει αλάτι από πίσω για να σηκωθώ να φύγω».

Οι παίκτες χωρίστηκαν ως εξής, στην κόκκινη ομάδα, ο Άγγελος, η Μαρία Λαζαρίδου και ο Γιώργος Πορφύρης και στην μπλε ομάδα, ο Νίκος Τράκας, η Μαρία Μπέη και ο Αλέξανδρος.

Ένα σχόλιο όμως του Άγγελου Τσιγκάκου για την σύνθεση της ομάδας του «Μια χαρά. Έχουμε το άστρο του Πορφύρη, τα φρύδια της Μαρίας» δεν έφερε το αναμενόμενο γέλιο στο στόμα της διαγωνιζόμενης «Θα μου τα ματιάσετε και θα μου πέσουν τόσο που τα μελετάτε» και «Άλλοι πάνε και πληρώνουν για να τα έχουν. Σαν να τα κακολογείτε είναι» ήταν μερικές από τις ατάκες που είπε εμφανώς ενοχλημένη.

Στο πρώτο μέρος της ομαδικής, πρωταγωνιστές ήταν τα μανιτάρια και τα άγρια βότανα και λαχανικά, που βρίσκουμε στην ελληνική ύπαιθρο.

Από την αρχή κιόλας της πρώτης ημέρας της τελευταίας ομαδικής, φάνηκε η… ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ανάμεσα στον Άγγελο και την Μαρία.

Η Μαρία είπε εξ’ αρχής στον αρχηγό της ομάδας της, Άγγελο, πως δεν της αρέσει καθόλου που θέλουν να βάλουν μανιτάρι σε όλα τους τα πιάτα, ενώ την ώρα που ο Άγγελος παρουσίασε τα πιάτα της ομάδας του στους κριτές εξομολογήθηκε πως πιέστηκε πολύ και πήρε όλο το βάρος πάνω του σε αυτή την ομαδική.

«Προσπαθώ να πουσάρω και λίγο τη Λαζαρίδου για να με βοηθήσει γιατί, έχεις μια πίκλα, μια τεμπούρα που την κάναμε και μαζί και είναι στο ψυγείο, έναν αφρό και τα άλλα που ψήνονται μόνα τους. Έχουν περάσει 45 λεπτά και εγώ τρέχω σαν τον μα@@@κα και δεν φτάνω φυσικά. Ό,τι Ninjutsu (η στρατηγική και η τακτική του αντισυμβατικού πολέμου) και να κάνω παραπάνω χέρια δεν βγαίνουν, προσευχή να κάνω στη θεά Κάλι δεν θα με ακούσει» είπε ο Άγγελος στην προσωπική του συνέντευξη κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας και το πρώτο λάθος από το τρέξιμο έγινε με την πάστα που «ξεχάστηκε» και δυστυχώς αν και σχεδόν χάλια «είχαν πάρει λίγο τα ζυμαρικά, τα άφησα παραπάνω» δεν υπήρχε άλλη για να χρησιμοποιηθεί.

Ο Άγγελος δήλωσε πως ήταν και στο γλυκό, και επειδή είχε ένα σωρό πράγματα στο κεφάλι του με τον αφρό που δεν στεκόταν γιατί δεν έβαλε ξανθάνη η Μαρία, την σχεδόν χάλια πάστα που έπρεπε επίσης να στήσει, ξέχασε να βάλει τα σαβαγιάρ στο σιρόπι γιατί καθόταν και ασχολούνταν με μία κρέμα, τη μία τάρτα, έναν αφρό και τη τεμπούρα από έκαναν από κοινού- τέσσερα μόνο πράγματα που ανέλαβε η Μαρία Λαζαρίδου.

«Τώρα εγώ να γίνω κακός; Αν ήταν να τα κάνω όλα μόνος μου, τι τους θέλω τους άλλους δύο;» δήλωσε στην κάμερα και μπροστά τους κριτές είπε: «Έφαγα ψυχολογικά χαστούκια. Χρειαζόμουν βοήθεια. Ήμουν σε δύο πιάτα από τα τέσσερα».