Ο μεγάλος τελικός του MasterChef ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (15/06) μέσα από τη συχνότητα το Star και ανέδειξε σε live μετάδοση νικητή του φετινού διαγωνισμού τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο.

Στην αρχή της βραδιάς οι δυο φιναλίστ, η Καλλιόπη Μπεζαντέ και ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, έμαθαν τα αποτελέσματα της πρώτης τους δοκιμασίας, όταν οι δύο επίδοξοι σεφ βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου έπρεπε να αντιγράψουν τα τρία πιάτα που πρότειναν οι σεφ του Delta, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, και μύριζαν… Ελλάδα!

Η Καλλιόπη βαθμολογήθηκε με 7/10 σε εκείνο το μαγειρικό τεστ ενώ ο Παναγιώτης με 8/10 από τον Θάνο Φέσκο και τον Γιώργο Παπαζαχαρία.

Όταν οι τηλεθεατές είδαν τη βαθμολογία του Παναγιώτη, στο Twitter έγινε χαμός.

Οι τουιτεράδες παρατήρησαν πως το 8 του Παναγιώτη από τον Θάνο Φέσκο και τον Γιώργο Παπαζαχαρία ήταν λίγο πειραγμένο και έμοιαζε με 7 ή 6… που έγινε 8 και τα σχόλια έπεσαν… βροχή.

Αυτό, πάντως, που στην εικόνα και στο βίντεο σίγουρα διακρίνεται είναι ότι το γράμμα παρουσιάζεται πιο τονισμένο-έντονο στον κάτω κύκλο του.

Φωτιά στο Twitter έβαλε τώρα και η αινιγματική ατάκα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου για ενδεχόμενη αποχώρηση του Σωτήρη Κοντιζά από τον 7ο κύκλο του μαγειρικού ριάλιτι.

Ο κριτής άφησε να εννοηθεί πως ο Σωτήρης Κοντιζάς θα βρίσκεται εκτός του έβδομου κύκλου του MasterChef, χωρίς να διευκρινίζει, ωστόσο, αν κάνει πλάκα.

Η επίμαχη σκηνή συνέβη όταν οι κριτές, αφού δοκιμάσαν τα τελευταία πιάτα που ετοίμασαν οι δυο φιναλίστ, συνομίλησαν για τελευταία φορά για φέτος στο τραπέζι.

«Θα αναλάβω πάλι φέτος να αθροίσω τις βαθμολογίες. Μένει να ανακοινώσουμε τις υπόλοιπες βαθμολογίες και να μάθουμε αν αληθεύει ότι ο Σωτήρης μπορεί του χρόνου να μην είναι μαζί μας», ανέφερε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς τότε γέλασε και είπε: «Που το ήξερες ρε μπαγάσα;», με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να σηκώνεται από τη θέση του και να τον αγκαλιάζει.

Οι χρήστες του Twitter αναστατώθηκαν με την ατάκα αυτή, καθώς ο κριτής του MasterChef είναι πολύ αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό.

Πάντως μετά την ατάκα του Λεωνίδα Κουτσοπουλου που τον θέλει εκτός, ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε τον 7ο κύκλο του MasterChef.

«Μπράβο σε όλους, κάπου εδώ τελειώνει το φετινό MasterChef έρχεται το νέο ανανεωμένο MasterChef…. οι συμμετοχές άνοιξαν και τώρα και τώρα χορό..» είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοινώνοντας με αυτό τον τρόπο τον 7ο κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής!

Πώς θα αξιοποιήσει ο νικητής το ποσό των 50.000 ευρώ

Η ερώτηση έγινε πριν την αναγγελία του νικητή και είχε να κάνει με το πώς θα αξιοποιήσουν οι φιναλίστ το ποσό των 50.000 Ευρώ αν νικήσουν. Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος που ήταν και ο κερδισμένος της βραδιάς δήλωσε πως θέλει να ξοδέψει ένα ποσό σε ταξίδια.

«Θα πάω διακοπές. Αλλά 50.000 ευρώ θα πάω να τα φάω όλα σε ένα πάρτι; Χαίρομαι που θα πάω σπίτι μου επιτέλους μετά από τόσο καιρό, θα μου λείψει πάρα πολύ, αλλά να πάω κι εγώ λίγο σπίτι μου. Είτε κερδίσω είτε όχι, κρατάω το πόσοι άλλοι έχουν γίνει MasterChef στην Ελλάδα. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαστε σε αυτή τη θέση εδώ εγώ και η Πόπη» είπε χαρακτηριστικά στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Στη συνέχεια ο κριτής ρώτησε βέβαια και την Καλλιόπη Μπεζαντέ το ίδιο και εκείνη του απάντησε: «Το όνειρό μου είναι να κάνω το δικό μου μαγαζί. Η μαμά μου θέλει να πάμε ταξίδι στο Κάιρο, κερδίσουμε δεν κερδίσουμε, ταξίδι θα πάμε. Ελάτε κι εσείς τι να σας πω, θα κεράσω».