Ο Νίκος πέρασε απευθείας στον τελικό το Green Award του MasterChef με απόφαση του Γιάννου, του αρχηγού της κόκκινης ομάδας. Το δεύτερο εισιτήριο κρατά στο χέρι του ο Πάνος κι έτσι απέμεινε ένα τελευταίο για έναν από τους παίκτες της κόκκινης ομάδας.

Ο τρίτος και τελευταίος παίκτης ο οποίος θα βρεθεί μια ανάσα από τα 10.000 ευρώ θα κριθεί από το Mystery Box. Ιδιαίτερο γι’ άλλη μια φορά το Mystery Box περιείχε υλικά δεύτερης διαλογής, τα οποία αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε στις κουζίνες και τις περισσότερες φορές τα πετάμε. Επειδή όμως στη μαγειρική τίποτα δεν πάει χαμένο, με αυτά τα υλικά θα πρέπει οι διαγωνιζόμενοι να επινοήσουν και να εκτελέσουν ένα νόστιμο πιάτο.

Ο νικητής του Mystery Box μαζί με τον Νίκο τον Ιταλό και τον Πάνο θα αναμετρηθούν σε πιάτο αντιγραφής στον τελικό που υπογράφει ο καλεσμένος chef, Τάσος Μαντής.

Σε τρελά κέφια ο «θείος»

Κέφια είχε γι’ άλλη μια φορά το πειραχτήρι του MasterChef και αυτός δεν είναι άλλος από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, η αλλιώς «θείος». Μια από τις συμμετέχουσες του MasterChef που διεκδίκησε το Green Award των 10.000 ευρώ ήταν η Ελπίδα. Όμως το πιάτο της και τα σχήματα που είχαν οι παρασκευές της ήταν αρκετά να κάνουν τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να αρχίσει τα πειράγματα.

Η Ελπίδα έφτιαξε ένα αλμυρό μπισκότο με κρέμα τυριού, που αποτελούταν από δύο μικρά, στρογγυλά κομμάτια κι ένα μακρύ. «Έχει ένα μεγαλύτερο, ένα μικρότερο και ένα μακρόστενο. Θα έρθεις εδώ να τα μοιράσεις, έλα εδώ…», της είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με χιούμορ. «Φυσικά δε θέλω να μοιράσω τα γεωμετρικά σχήματα στους κριτές», είπε κοκκινισμένη η Ελπίδα. Πρώτος επέλεξε ο Σωτήρης Κοντιζάς που πήρε το στρογγυλό κομμάτι, στην συνέχεια ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος επέλεξε το μακρύ κομμάτι κι ο Πάνος Ιωαννίδης το πιο μικρό, αφού όπως είπε και η παίκτρια, δε θα την παρεξηγήσει. «Πήγε καλύτερα από ό,τι περίμενα το μοίρασμα», είπε στην κάμερα η διαγωνιζόμενη.

Η τελική τριάδα που θα διεκδικήσει το Green Award

Τα καλύτερα πιάτα στο Mystery Box είχαν η Καλλιόπη και ο Νικήτας. Με απόφαση των κριτών ο Νικήτας είναι ο παίκτης που περνάει στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νίκο και τον Πάνο στον μεγάλο τελικό. «Ωραία μάχη θα ‘ναι. Ελπίζω να κερδίσω εγώ. Αν δεν κερδίσω, ελπίζω να κερδίσει ο Ιταλός», είπε ο Πάνος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και συμπλήρωσε πως θα είναι σκληρός αγώνας γιατί απέναντί τους θα έχουν έναν δυνατό αντίπαλο, τον Νικήτα.