Η δεύτερη -και αυτή τη φορά οριστική- αποχώρηση του Θάνου Δημητρίου μπορεί να στεναχώρησε πολλούς, σε άλλους όμως άφησε το αίσθημα της ικανοποίησης, καθώς ο μεγάλος στόχος της κορυφαίας δεκάδας επετεύχθη.

Πόσο διαφέρει ένα challenge του GNTM από την καθημερινότητα ενός επαγγελματία μοντέλου; Ένα τεστ για μια commercial καμπάνια γιαουρτιού με τον Γιώργο Καράβα και τον account manager μεγάλης διαφημιστικής εταιρίας, έφερε τα παιδιά αντιμέτωπα με μια πρωτόγνωρη συνθήκη.

Αρκετοί προβληματίστηκαν και κάποιοι «λύγισαν» από την πίεση να ικανοποιήσουν με τις λήψεις τους τον δύσκολο πελάτη και τα ιδιαίτερα ζητούμενα του.

Τελικά, το πάθημα της μέρας έγινε για όλους ένα πολύτιμο μάθημα: ο χώρος του μόντελινγκ είναι γεμάτος απογοητεύσεις, όμως με τη σωστή ψυχολογία ένα μοντέλο μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε αντιξοότητα.

To challenge επιβράβευσης αποδείχτηκε… φάρσα.

Η Όλγα ξέσπασε σε κλάματα και η Κυβέλη αν και το αρνήθηκε δεν έδειξε να καταλαβαίνει τι της είπε ο account manager.

Το επόμενο πρωί ξεκίνησε με αναπροσαρμογές για μία ακόμα φορά στις σχέσεις των διαγωνιζόμενων, ώσπου το μήνυμα του Άγγελου Μπράτη έβαλε μια άνω τελεία και «σέρβιρε» την πρώτη υπόνοια για το τι ακολουθούσε.

Προηγήθηκε η συζήτηση για τον κοινό «εχθρό» – την Κυβέλη – που ένωσε το σπίτι του διαγωνισμού.

Στην πιο χορταστική δοκιμασία αποχώρησης, μέχρι στιγμής, του διαγωνισμού, η φωτογράφος Νάσια Στουραΐτη φωτογράφισε τα μοντέλα στον απόηχο μιας φαντασμαγορικής βραδιάς βράβευσης, να τρώνε street food παρέα με την Ισμήνη Παπαβλασοπούλου.

Αν και φαίνεται απλό, το σετ απαιτούσε από τα μοντέλα να συνδυάσουν σωστά υλικά και μοντελικά «εργαλεία», για να πετύχουν τη λήψη, που θα τους κρατήσουν στον διαγωνισμό, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Σκουλού και του Γιώργου Καράβα.

Ποια μοντέλα απήχαν μια … μπουκιά από το να πάρουν τη δουλειά; Και σε ποιους έκοψε την όρεξη αυτή η φωτογράφιση;

Πού έδωσε τώρα το disadvantage η Ειρήνη, που ήταν νικήτρια της προηγούμενης δοκιμασίας στο GNTM;

Το μοντέλο που θα φωτογραφιζόταν δίχως να πάρει καμία οδηγία για τις πόζες του ήταν η Κυβέλη.

Όπως είπε η Ειρήνη πλέον δε μιλάνε μιας και έχουν ασυμφωνία χαρακτήρων δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ας φύγει να τελειώνουμε».

Έξαλλοι έγιναν οι κριτές στο GNTM με τις αποδόσεις αρκετών μοντέλων στην αποψινή δοκιμασία.

Η δεκάδα του διαγωνισμού έπρεπε να ανταποκριθεί σε ένα απλό σετ, αλλά τελικά τα απλά φάνηκαν τα πιο δύσκολα κι ορισμένοι περισσότερο πόζαραν παρά έβγαλαν φυσικότητα στο σετ.

Η καλύτερη φωτογραφία της δοκιμασίας κρίθηκε ανάμεσα στην Αγάπη και την Όλγα. Εκείνη που τα κατάφερε και κέρδισε την καλύτερη λήψη σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του διαγωνισμού ήταν η Όλγα.

Αντίθετα στην περίπτωση του Ντίνου οι κριτές ξέσπασαν και προβληματίστηκαν για την καθοδική του πορεία στον διαγωνισμό. Ανάμεσα στα σχόλια που άκουσε είναι: «Ήταν ψεύτικο το χαμόγελο στην αρχή το θυμάσαι; Είναι αυτό αληθινό; Είναι αμήχανο. Κάθε φορά λες θα βάλω τα δυνατά μου και στο τέλος τίποτα. Πολύ κακή στάση σώματος και χαμόγελο» είπε ο Δημήτρης Σκουλός. Ο Άγγελος Μπράτης συμπλήρωσε: «Είσαι σφιγμένος παντού κι είναι όλα λάθος».

Η Ζενεβιέβ Μαζαρί του ανέφερε: «Πρώτη φορά το ακούς; Σε ποια φάση θα αρχίσεις να το διορθώνεις; Βαρέθηκα».

Στο κρίσιμο bottom two για την τελική 9αδα του διαγωνισμού βρέθηκαν ο Ντίνος και ο Στυλιανός που και αυτός δέχτηκε σκληρή κριτική.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι τέσσερις κριτές Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Άγγελος Μπράτης και Δημήτρης Σκουλός έκριναν πως το concept «καταβρόχθισε» τον Ντίνο, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει οριστικά τον διαγωνισμό.