Για την πορεία της πανδημίας και την αντιμετώπισή της μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» ο πρώην υπουργός Υγείας και γιατρός Νικήτας Κακλαμάνης.

«Αυτή η πανδημία είναι πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες. Συμπληρώνουμε δύο χρόνια από την επίσημη ανακοίνωσή της και βλέπετε ότι κάθε μέρα που περνάει βγαίνουν διαφορετικά δεδομένα όσον αφορά στην επιδημιολογική εικόνα» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αν φύγει η πανδημία, ο κορωνοϊός θα μείνει όπως η εποχική γρίπη.

«Κάτι το οποίο πριν δύο χρόνια δεν το έλεγε κανείς επιστήμονας, ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε και πουθενά στον κόσμο» πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Και έρχομαι στο θέμα των εμβολιασμών, όπου ο μεγάλος ενθουσιασμός του Δεκεμβρίου πέρυσι για το εμβόλιο, βλέπουμε πόσο έχει αλλάξει. Μακάρι να είχαν πάει οι πολίτες να το κάνουν. Όμως βγαίνουν και εκεί νέα δεδομένα. Και εκεί βγήκε ότι η τρίτη δόση είναι όχι απλώς “υποχρεωτική”, αλλά έχει και μεγαλύτερη σημασία στην ανοσία, απ’ ότι η δεύτερη» τόνισε για το ζήτημα των εμβολιασμών ο πρώην υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι οι δικές του απόψεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι πιο σκληρές από αυτές της κυβέρνησης.

«Βλέπετε ότι είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι θέλουμε για την κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, όμως είναι ένα διεθνές πρόβλημα και ήταν σημαντικό που πήρε την απόφαση η Ευρωπαϊκή Ένωση για ενιαία πολιτική» πρόσθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.