Η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη ημέρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει ξεκινήσει και η κυβέρνηση φαίνεται να έχει ήδη αποφασίσει το σχέδιο με το οποίο θα προχωρήσει.

Την ευθύνη και επίσημα για τα θέματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον νέο φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, περιλαμβάνει  επιστροφή στο brand name της ΕΡΤ.

Ξεκάθαρο θεωρείται ότι στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα θα προσληφθούν όλοι όσοι εργάζονταν πριν πέσει το «μαύρο». Το ίδιο θα ισχύσει και για τους νεοπροσληφθέντες στη ΝΕΡΙΤ. Ωστόσο, δεν θα προσληφθούν οι τότε γενικοί διευθυντές, ειδικοί σύμβουλοι και προσωπικό ειδικών θέσεων.

Ξεχωριστά θα εξεταστεί τι θα γίνει με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει αξιολόγηση προσωπικού και θα χρησιμοποιηθεί η κινητικότητα.

Το δικό τους σχέδιο για τη νέα περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ παρουσίασαν οι απολυμένοι της 11ης Ιουνίου 2013, οι οποίοι δεν θέλουν στη νέα ΕΡΤ όσους δούλεψαν στη ΝΕΡΙΤ.