Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του Mega όταν η παρουσιάστρια συνομίλησε με τον δικηγόρο του καθ΄ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που σημειώθηκε στη Φολέγανδρο. Αφορμή στάθηκαν στοιχεία από την ιατροδικαστική έκθεση τα οποία απέρριψε ο συνήγορος του 30χρονου.

«Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη την στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή. Λεπτομέρειες που ζητήθηκαν από τον ανακριτή, δεν μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάκριση. Η επικοινωνία μαζί του ήταν δυνατή, εφικτή. Μετά την δωδεκάωρη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση συνείδησης, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ίδια με ακριβώς αγωγή που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε» είπε ο δικηγόρος του 30χρονου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Κύριε Βλάχο επιτρέψτε μου, πριν φτάσουμε στο κομμάτι αυτό και σε όσα προηγήθηκαν της απολογίας, θέλω να σταθούμε λίγο στην έκθεση του ιατροδικαστή. Η κοπέλα φαίνεται ότι είχε ξυλοκοπηθεί άγρια. Είχε πάρα πολλά χτυπήματα στο κεφάλι που δεν δικαιολογούνται από την πτώση, την έσυρε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της. Δεν ήταν, δηλαδή, μια στιγμή, που την έριξε στον γκρεμό. Προηγήθηκαν πολλά πράγματα» σημείωσε η Ράνια Τζίμα.

Ο δικηγόρος του καθ΄ομολογίαν δράστη αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η ιατροδικαστική έκθεση, που δείχνει πως η κοπέλα έχει τραύματα από πάλη και σύρθηκε στα βράχια, έχει φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης. «Δεν προκύπτει από πουθενά μέχρι στιγμής ότι την χτυπούσε» υποστήριξε ο Γιάννης Βλάχος.

Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:

  • Γιάννης Βλάχος: Αυτό που γνωρίζετε εσείς δεν το γνωρίζω ούτε εγώ, ούτε η δικαιοσύνη.
  • Ράνια Τζίμα: Η δικαιοσύνη το γνωρίζει κύριε Βλάχο…
  • Γιάννης Βλάχος: Όχι, δεν το γνωρίζει. Με συγχωρείτε πάρα πολύ.
  • Ράνια Τζίμα: Το γνωρίζει, επέμεινα πολύ να το ρωτώ κύριε Βλάχο.
  • Γιάννης Βλάχος: Δηλαδή συγγνώμη, σήμερα εμείς που ανακριθήκαμε, η ανάκριση μας απέκρυψε την έκθεση; Αν το λέτε δημοσίως, να λάβω κι εγώ τα μέτρα μου.
  • Ράνια Τζίμα: Αυτό που γνωρίζω εγώ και το ρεπορτάζ του Mega, είναι ότι στον ιατροδικαστή τέθηκαν μάλιστα από ανακριτή και εισαγγελέα, συγκεκριμένα ερωτήματα να απαντήσει. Επί αυτών των ζητημάτων, έκανε και την έκθεσή του.
  • Γιάννης Βλάχος: Δεν υπάρχει έκθεση, ρωτήστε τον κ. Μπογιόκα αν έχει συντάξει την έκθεσή του.
  • Ράνια Τζίμα: Μα, τον κύριο Μπογιόκα ρωτήσαμε. Δεν θα έβγαινα να συζητήσω μαζί σας αν δεν ήμουν σίγουρη γι’ αυτό που σας λέω.
  • Γιάννης Βλάχος: Εγώ δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό που σας λέω; Θα κάνω μήνυση στον ανακριτή αν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση και δεν την έθεσε στην διάθεσή μας.
  • Ράνια Τζίμα: Το αρνείστε λοιπόν;
  • Γιάννης Βλάχος: Που είναι αυτή η έκθεση, γιατί δεν την είδαμε εμείς; Μιλάμε για κάτι ανύπαρκτο, η έκθεση δεν έχει φτάσει στην δικαιοσύνη.
  • Ράνια Τζίμα: Είναι απολύτως υπαρκτό. Σας λέω ειλικρινά, ότι βασανιστικά επέμεινα σ’ αυτό. Επικοινωνήσαμε με τον ιατροδικαστή.
  • Γιάννης Βλάχος: Κι εγώ σας λέω δεν υπάρχει η έκθεση…
  • Ράνια Τζίμα: Αν υπάρχει έκθεση θα φανεί στα επόμενα 24ωρα, πιθανώς και από αύριο.
  • Γιάννης Βλάχος: Για τώρα που μιλάμε, υπάρχει έκθεση;
  • Ράνια Τζίμα: Υπάρχει και σας λέω ότι ετέθησαν συγκεκριμένα ερωτήματα μάλιστα…
  • Γιάννης Βλάχος: Δεν υπάρχει, δεν την έχουμε παραλάβει, δεν είναι στην δικογραφία.

Ο Γιάννης Βλάχος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει στην υπόθεση

Παράλληλα, ο Γιάννης Βλάχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την υπεράσπιση του 30χρονου σε περίπτωση που αποδειχθεί πως ο εντολέας του κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του.

«Ο εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από πουθενά ότι την χτυπούσε για ώρα. Σας δηλώνω ευθαρσώς ότι αν αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του, εγώ δεν έχω κανέναν υπερασπιστικό λόγο στο πλάι του. Ανέλαβα την υπεράσπισή του διότι η οικογένειά του μου έφερε ένα χαρτί από δημόσιο ψυχιατρείο που έλεγε ότι είναι διπολικός από το 2015» δήλωσε ο συνήγορος του καθ΄ομολογίαν δράστη.

«Πρέπει να δούμε αν ο συγκεκριμένος, όταν προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη είχε έλεγχο της συνείδησής του. Αν είχε, να φάει την ποινή που προβλέπει ο νόμος και εγώ θα είμαι από αυτούς που θα φωνάζουν να πάει όσο πιο βαθιά γίνεται» είπε.

«Δεν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας»

Ο Γιάννης Βλάχος χαρακτήρισε «φήμη» τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας του 30χρονου, επισημαίνοντας: «Υπήρξε μια τέτοια φήμη όταν όμως μίλησα με τον γιατρό με διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μια πτώση συνείδησης. Έχασε τις αισθήσεις του, βυθίστηκε».

Όπως επισημαίνει ο συνήγορος του 30χρονου, ο δράστης έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του, ωστόσο δεν έκανε ποτέ απόπειρα αυτοκτονίας.