Ο δικηγόρος του 30χρονου, ο οποίος σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο, μίλησε στο Newsbeast και αποκάλυψε τι του είπε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος όταν τον ρώτησε γιατί κρυβόταν επί τόσες ώρες μετά το έγκλημα.

της Δήμητρας Τριανταφύλλου

«Μίλησα με τον πελάτη μου» λέει στο Newsbeast ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, για τον 30χρονο και προσθέτει: «Τον ρώτησα: “γιατί κρυβόσουν επί τόσες ώρες; Τι έκανες μόνος σου στα βράχια;” Μου απάντησε: “προσπαθούσα να πιάσω το νήμα της πράξης μου από την αρχή και δεν έβγαινε νόημα. Σκεφτόμουν: για διακοπές ξεκινήσαμε, πώς φτάσαμε ως εδώ;“».

O δικηγόρος του 30χρονου σημειώνει πως ο πελάτης του έχει ομολογήσει την πράξη του. Αυτό που ζητάει τώρα ο συνήγορος υπερασπίσής του δράστη είναι να διερευνθεί το υπόβαθρο της πράξης του.

Όπως λέει ο κος Βλάχος: «Η πράξη έχει ομολογηθεί. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να διερευνηθούν τα κίνητρα και η ψυχική κατάσταση του πελάτη μου. Οι συνθήκες που επικρατούσαν. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι. Πρέπει να διερευνηθεί η ψυχική κατάσταση του πελάτη μου για να σχηματιστεί όλο το πλαίσιο της πράξης. Υπάρχει θέμα με τη ψυχική κατάσταση του 30χρονου. Αν η δικαιοσύνη όμως αποφανθεί πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, θα το δεχτούμε».

Νωρίτερα, ο κος Γιάννης Βλάχος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι έχει ρητή εντολή από την οικογένεια του 30χρονου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Σημείωσε ότι στο νησί βρίσκονται και οι γονείς του καθ’ ομολογίαν δράστη, οι οποίοι είναι συντετριμμένοι και ποτέ δεν περίμεναν το παιδί τους να φτάσει σε αυτή την πράξη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.