Ο δικηγόρος του 30χρονου, ο οποίος σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο, μίλησε στο Newsbeast και αποκάλυψε τι του είπε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος όταν τον ρώτησε γιατί κρυβόταν επί τόσες ώρες μετά το έγκλημα.

της Δήμητρας Τριανταφύλλου

«Μίλησα με τον πελάτη μου» λέει στο Newsbeast ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, για τον 30χρονο και προσθέτει: «Τον ρώτησα: “γιατί κρυβόσουν επί τόσες ώρες; Τι έκανες μόνος σου στα βράχια;” Μου απάντησε: “προσπαθούσα να πιάσω το νήμα της πράξης μου από την αρχή και δεν έβγαινε νόημα. Σκεφτόμουν: για διακοπές ξεκινήσαμε, πώς φτάσαμε ως εδώ;“».

O δικηγόρος του 30χρονου σημειώνει πως ο πελάτης του έχει ομολογήσει την πράξη του. Αυτό που ζητάει τώρα ο συνήγορος υπερασπίσής του δράστη είναι να διερευνθεί το υπόβαθρο της πράξης του.

Όπως λέει ο κος Βλάχος: «Η πράξη έχει ομολογηθεί. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να διερευνηθούν τα κίνητρα και η ψυχική κατάσταση του πελάτη μου. Οι συνθήκες που επικρατούσαν. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι. Πρέπει να διερευνηθεί η ψυχική κατάσταση του πελάτη μου για να σχηματιστεί όλο το πλαίσιο της πράξης. Υπάρχει θέμα με τη ψυχική κατάσταση του 30χρονου. Αν η δικαιοσύνη όμως αποφανθεί πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, θα το δεχτούμε».

Νωρίτερα, ο κος Γιάννης Βλάχος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι έχει ρητή εντολή από την οικογένεια του 30χρονου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Σημείωσε ότι στο νησί βρίσκονται και οι γονείς του καθ’ ομολογίαν δράστη, οι οποίοι είναι συντετριμμένοι και ποτέ δεν περίμεναν το παιδί τους να φτάσει σε αυτή την πράξη.