Με προσωρινή διαταγή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, απαγορεύει στην Ντέπυ Γκολεμά να αναφέρεται στο όνομα του Νίκου Μαστοράκη και την υποχρεώνει να διαγράψει από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook όλα τα σχόλια που είχε αναρτήσει γι’ αυτόν.

Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε μετά την συζήτηση, την περασμένη Παρασκευή, των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Νίκος Μαστοράκης κατά της Ντέπυς Γκολεμά, ύστερα από την σκληρή κόντρα που είχαν οι δυο τους στο Facebook, ανταλάσσοντας «μηνύματα» και… «φιλοφρονήσεις».

Το δικαστήριο, μάλιστα, απαγορεύει στην γνωστή τηλεκριτικό να ξαναγράψει οτιδήποτε αφορά στον πρώην παρουσιαστή, σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή μη.

Η εν λόγω δικαστική απόφαση, που θεωρείται μοναδική στα δικαστικά χρονικά της χώρας μας, θα ισχύσει έως την έκδοση τελικής απόφασης για την υπόθεση.

Η κόντρα των δύο στο Facebook, ξεκίνησε με αφορμή την συναυλία που ήταν αφιερωμένη στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, της Χαρούλας Αλεξίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ο Νίκος Μαστοράκης, δια του συνηγόρου του Νίκου Αγαπηνού, παρουσίασε στο δικαστήριο όλα τα επιχειρήματα που έχει για την συκοφαντική δυσφήμηση που υπέστη από την τηλεκριτικό.

Το ίδιο έκανε και η υπεράσπιση της κ. Γκολεμά, φέροντας ως επιχείρημα ότι η τηλεκριτικός εκφράστηκε με οργή, καθώς και η μητέρα της ήταν καθαρίστρια στο παρελθόν και πως οι αντιδράσεις της στην όλη υπόθεση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ήταν «πολιτική στάση».

Όπως έγινε γνωστό, δε, ο Νίκος Μαστοράκης, εκτός από την Ντέπυ Γκολεμά, έβαλε στο στόχαστρο και το Facebook και την Google, σε βάρος των οποίων κατέθεσε επίσης αγωγή. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 10 Οκτωβρίου.

Η δημόσια κόντρα και τα «κοσμητικά επίθετα»

Η «σπίθα» που άναψε την φωτιά, μεταξύ της Ντέπυς Γκολεμά και του Νίκου Μαστοράκη, ήταν μία ανάρτηση που έκανε ο τελευταίος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, με αφορμή τη συναυλία που έδωσε η Χαρούλα Αλεξίου για τις απολυμένες καθαρίστριες.

Στην ανάρτησή του, ο πρώην παρουσιαστής κατηγόρησε την Χαρούλα Αλεξίου ότι η συναυλία που έδωσε στην πλατεία Συντάγματος υπέρ των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ήταν ένα «τέχνασμα», προκειμένου να ενταχθεί «στη μηχανή προπαγάνδας που ασχολείται (και μας απασχολεί) μήνες τώρα με τις απολυμένες καθαρίστριες.

Υποστήριξε, δε, ότι το «κόκκινο κομματικό γάντι» και η συνθηματολογία «απόψε είμαστε όλες καθαρίστριες», έφεραν στη δημοφιλή τραγουδίστρια «ογκώδη δημοσιότητα σε εποχή ισχνών αγελάδων». Προέτρεψε μάλιστα και «άλλες Χαρούλες, εκπέσουσες των προβολέων και των μυθικών μεροκάματων, να κάνουν το ίδιο και για άλλους απολυμένους.

Δεν δίστασε, δε, να διατυπώσει δημοσίως τις ιδέες του, όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Πάριος να κάνει συναυλία για τους απολυμένους της Imaco και του Λυμπέρη, ο Γιώργος Μαζωνάκης για τους απολυμένους του Alter, η Δήμητρα Γαλάνη για τις άνεργες μοντέλες και ο Νότης Σφακιανάκης για τους άνεργους χρυσαυγίτες, ώστε, όπως έγραψε, «να έχουμε μία συναυλία την ημέρα ώστε αφού ο άρτος δεν είναι δωρεάν, να είναι τουλάχιστον το θέαμα».

Και κατέληξε: «Ίσως μάλιστα ο υπερβολικά ενορχηστρωμένος συριζαγώνας των “καθαριστριών” να καθαρίσει και για άλλες ελάχιστες κατηγορίες εργαζομένων που θα ήθελαν να είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι: οδηγοί ταξί, εμποροϋπάλληλοι, μικροπωλητές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι».

«Αν το δικαιούνται οι καθαρίστριες, γιατί όχι και οι άλλοι;», αναρωτήθηκε.

Η απάντηση της τηλεκριτικού, μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, ήταν πιο περιεκτική… «Πιο ευγενικά δεν μπορώ να στο πω! Να πας να γ@@@εις κοπρόσκυλο του κερατά! Μύρισες αίμα και βγήκες από τον τάφο σου, ξεφτίλα…».

Τα «ξοφλημένα επαγγελματικά γουρούνια», οι «άπλυτες γυναίκες» και… η ευχή

Η κόντρα συνεχίστηκε για τα καλά και μάλιστα φούντωσε… «Το Facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν εξαιρούνται από το νόμο και έτσι, αντί να κάνουμε πάλη στη λάσπη όπου κυλιούνται ήδη ορισμένα ξοφλημένα επαγγελματικά γουρούνια (και γουρούνες) είναι προτιμότερο να αφήνουμε τη δικαιοσύνη να αποφασίζει και να τιμωρεί», ενώ αναφέρθηκε και σε «συκοφάντες που έχουν βρώμικη ανάσα» και σε «άπλυτες γυναίκες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μαστοράκης αναφερόμενος στην Ντέπυ Γκολεμά, αποκαλύπτοντας πως θα κινηθεί νομικά σε βάρος της.

Η τηλεκριτικός απάντησε μέσω Facebook και πάλι: «Ποτέ δεν είχες ΟΥΤΕ χιούμορ», ενώ ξεκαθάρισε πώς το «αει γ…σου» ήταν ευχή σε έναν «80 χρονών άνθρωπο».

Τα ασφαλιστικά μέτρα, η αγωγή και το «κοπρόσκυλο του κερατά»

Το επόμενο «επεισόδιο» της δημόσιας κόντρας των δυο τους, ήταν η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής σε βάρος της Ντέπυς Γκολεμά. Και αυτό, το δημοσιοποίησε πρώτα στο Facebook.

«Πιο ευγενικά δεν μπορώ να στο πω! Να πας να γ… κοπρόσκυλο του κερατά! Μύρισες αίμα και βγήκες από τον τάφο σου, ξεφτίλα…», απάντησε από το προσωπικό της προφίλ η τηλεκριτικός.

«Και ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή κατέθεσε σε βάρος μου ο …δεν μπορώ να πω το όνομά του, ζητά να τρώω 6.000 πρόστιμο κάθε φορά που το αναφέρω! στην αγωγή σημειώνονται όλες οι δημοσιογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες, πλην της συνέντευξης των παιδιών του Πολυτεχνείου!!!! γιατί άραγε; ζητά 100.000 ευρώ. Τα ασφαλιστικά μέτρα συζητιούνται αύριο το πρωί. άντε και καλά ξεμπερδέματα….(παρακαλώ κόσμια τα σχόλια όλοι έχετε μπει στην αγωγή καταγεγραμμένοι)….τώρα για το “ πατσαβούρα’, “βρωμιάρα’, “ ξοφλημένη” και “ γαϊδούρα “ λέξεις που ανέφερε για μένα, κάτι θα κάνουμε και εμείς φαντάζομαι….», έγραψε η Ντέπυ Γκολεμά.

Ακολούθησε η εκδίκαση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων, με το γνωστό αποτέλεσμα, ενώ έπεται και συνέχεια, δικαστική και -ίσως- όχι μόνο.