Το «WandaVision» έκανε πρεμιέρα σήμερα (15/1) ξεκινώντας επίσημα την 4η φάση του MCU. Σαν τεράστιος φαν της Marvel αλλά και της Scarlet Witch δεν υπήρχε περίπτωση να μην τιμήσω την νέα σειρά ειδικά όταν είναι το πρώτο υλικό της αγαπημένης εταιρίας μετά από τόσο καιρό.

Το WandaVision λοιπόν έκανε πρεμιέρα με δύο μισαωρα επεισόδια, από τα trailers και διάφορες πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει για την σειρά γνωρίζαμε πως θα δούμε το ζευγάρι Wanda Vision σε μια «πειραγμένη» πραγματικότητα. Το πώς οι χαρακτήρες μας βρέθηκαν εκεί δεν εξηγείται αλλά σίγουρα είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στην συνέχεια της σειράς.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε την Wanda με τον Vision σε μια ονειρική πραγματικότητα. Οι δύο τους έχουν φτάσει σε μια πόλη όντας νιόπαντροι προσπαθούν να ταιριάξουν και να ανταποκριθούν στην νέα τους ζωή, κρύβοντας τις δυνάμεις τους.

Τα δυο πρώτα επεισόδια της σειράς αντιπροσωπεύουν την δεκαετία του 50′ και του 60′ αντίστοιχα, με ασπρόμαυρο φόντο τα επεισόδια καταφέρνουν να είναι πολύχρωμα και ζωντανά! Το άσπρο μαύρο πίστευα πως θα κουράσει και όμως τελικά κολλάει τόσο με το concept της σειράς που τελικά μου άρεσε. Η σειρά είναι ένας φόρος τιμής στα sitcoms και η λεπτομέρεια στην μεταφορά αυτή έχει γίνει με ευλάβεια από μεριά των δημιουργών.

Το δίδυμο Elizabeth Olsen και Paul Bettany, λάμπουν στους ρόλους τους που πλέον έχουν γίνει δεύτερη φύση τους. Διάβασα αρκετά παράπονα ότι ο Vision έρχεται σε 2η μοίρα αλλά από όσα είδα στα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντιθέτως οι δύο χαρακτήρες έχουν ισάξιο ρόλο και σημαντικότητα στην ιστορία. Εντάξει η Olsen ίσως ξεχωρίζει λίγο παραπάνω όχι ερμηνευτικά αλλά ως σύνολο με την παρουσία της και τις κινήσεις της, αλλά και ο Bettany φαίνεται πως το διασκεδάζει και πρόσφερε ένα υπέροχο θέαμα στα δύο επεισόδια. Τις εντυπώσεις κλέβει και η Kathryn Hahn με τον φασαριοζικο χαρακτήρα της Agnes.

Αυτό που κάνει ξεχωριστή την σειρά είναι η αφοσίωση της στον χαρακτήρα του sitcom. Είναι κάτι που η Marvel δεν έχει ξανακάνει και χρησιμοποιεί το είδος με τεράστια δεξιοτεχνία καταφέρνοντας να το ταιριάξει τόσο με την ιστορία όσο και με τους χαρακτήρες που δέχονται την ύψιστη προσοχή από το Cast. Η διπλή πρεμιέρα της σειράς ήταν γεμάτη Easter eggs αφιερωμένα στο ευρύτερο σύμπαν της Marvel κάτι που οι Fans σίγουρα θα εκτιμήσουν.

Η έναρξη της σειράς μπορεί να χαρακτηριστεί αργή αλλά μέσα στην πλάκα και το ελαφρύ κλίμα του sitcom έχει κάποιες αρκετά σκοτεινές στιγμές γεμάτες μυστήριο και τρόμο θα έλεγα. Σίγουρα κάτι βαθύτερο κρύβεται και άλλωστε το Cast έχει ήδη υποσχεθεί πως η σειρά θα πάρει πολύ διαφορετική διάσταση καθώς προχωρά.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το WandaVision έκανε ένα πολύ ξεχωριστό ξεκίνημα,τόσο στην ίδια την σειρά αλλά και στην 4η φάση του MCU που υπόσχεται να είναι ότι πιο διαφορετικό έχουμε δει μέχρι στιγμής. Ανάλαφρο γεμάτο πλάκα αλλά με σκοτεινές πινελιές που προκαλούν κλειστοφοβία και αγωνία και σου περνάει το μήνυμα ότι ένα μεγαλύτερο «κακό» υποβόσκει. Δημιουργοί και Cast έχουν κάνει τρομερή δουλειά στην απόδοση της σειράς ως sitcom με λεπτομέρειες τόσο στις ερμηνείες όσο και στα σκηνικά αλλά και τα κουστούμια χαρίζοντας μας μια προσεγμένη παραγωγή που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για fans και μη του MCU. Η ιδέα είναι σίγουρα τολμηρή και ένα ρίσκο που τελικά η Marvel έκανε καλά που πήρε καθώς μας έδωσε ένα «φρέσκο» ξεκίνημα. Φυσικά το Cast απογειώνει τους χαρακτήρες που τόσο έχουμε αγαπήσει από τις ταινίες.

Η συνέχεια αναμένεται πολύ διαφορετική για την σειρά που συνολικά θα έχει 9 επεισόδια της μισής ώρας που θα προβάλλονται εβδομαδιαία.