Μια τουλάχιστον άστοχη ανάρτηση έκανε στο Twitter η εφημερίδα Αυγή, με αφορμή την προετοιμασία που κάνουν σε νεκροταφείο των Σερρών για πιθανά νέα θύματα από την πανδημία του κορονοϊού. «Ίσως χρειαστούν κι άλλοι», ήταν η λεζάντα του ποστ, με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονες αντιδράσεις.

«Ζητούμε συγγνώμη από το αναγνωστικό μας κοινό, καθώς νωρίτερα ανεβάσαμε (λόγω κεκτημένης ταχύτητας) ένα tweet με μια φράση, που δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία», έγραψε λίγη ώρα αργότερα η Αυγή, έχοντας καταλάβει το «φάουλ» που έχει γίνει.

«Σήμερα η Αυγή ξεπέρασε τον εαυτό της. Σε αθλιότητα. Δεν σέβονται ούτε την αγωνία των ανθρώπων, ούτε τον πόνο τους μπροστά στον ίδιο τον θάνατο. Σαν πολιτικές ύαινες περιμένουν θύματα μήπως και τραφούν πολιτικά. Η κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη, η Ιστορία θα τους καταγράψει στις μαύρες σελίδες της», τόνισε σε σχετική ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Προετοιμάζονται για χειρότερα στις Σέρρες: Ανοίγουν νέους τάφους λόγω κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι, στη δημιουργία δεκάδων νέων χώρων ταφής στο Β’ Κοιμητήριο Σερρών προχώρησε ο δήμος. Όπως έγινε γνωστό, έχουν ήδη ανοίξει 35 νέοι χώροι ταφής, ενώ αν κριθεί αναγκαίο μπορεί να απελευθερωθεί και επιπλέον χώρος.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να αυξήσει την ανησυχία λόγω των αυξημένων μολύνσεων από τον κορονοϊό στην περιοχή και για το αν το επόμενο διάστημα οι ειδικοί αναμένουν αυξημένους θανάτους από το ιό.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ταΐρη, η διοίκηση του δήμου Σερρών προχώρησε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που αποτελεί αναγκαιότητα και δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχεί για αυξημένα κρούσματα. Ωστόσο, η δημοτική Αρχή προετοιμάζεται ακόμη και για το χειρότερο σενάριο.

«Αυτό αποδίδεται στο ότι ο δήμος θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον», επισημαίνουν οι αρμόδιοι, που δεν επιθυμούν να πανικοβάλλουν τον κόσμο.

Η ανάρτηση της εφημερίδας Αυγή:

Η συγγνώμη που ζήτησε: