Ήταν 20 Νοεμβρίου του 2017 μια καινούργια εφημερίδα κρεμιόταν στα μανταλάκια με το όνομα «Φιλελεύθερος».

Η νέα εφημερίδα αυτή κυκλοφορούσε σε καθημερινή βάση και στόχος της, σύμφωνα με τον εκδότη Θανάση Μαυρίδη, ήταν «να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να παρουσιάσει κάτι εντελώς νέο στον ελληνικό Τύπο».

Η οικονομική κρίση όμως, «χτύπησε» και αυτό το εκδοτικό εγχείρημα και στις 18 Ιανουαρίου του 2020 ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης αποφάσισε να σταματήσει την ημερήσια έκδοση του φύλλου και να την μετατρέψει σε εβδομαδιαία πολιτική και οικονομική εφημερίδα.

«Ξέρω ότι οι «εχθροί» θα μιλήσουν για ήττα. Εμείς εδώ στον «Φιλελεύθερο», όμως, δεν νιώθουμε έτσι. Πιστεύουμε ότι μία περίοδος έκλεισε (με τα καλά της και τα κακά της) και μία καινούργια αρχίζει. Ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και επιχειρούμε να προσφέρουμε ένα διαφορετικό δημοσιογραφικό προϊόν στην αγορά. Το σχεδιάζαμε καιρό. Σκοπεύαμε να το κάνουμε την επομένη των εκλογών. Δεν μας «βγήκε». Χρειαζόμασταν περισσότερους πόρους ή περισσότερο χρόνο. Κι έτσι φτάνουμε στη 18η Ιανουαρίου.

Το ημερήσιο φύλλο δεν είναι οικονομικά βιώσιμο και δεν είμαι από εκείνους που θα ήθελαν να γίνει πρωταθλητής στην κρατική διαφήμιση για να επιβιώσει επιχειρηματικά. Αλλά κι εσείς, κύριε Πρόεδρε, δεν θα μπορούσατε να στηρίξετε μια τέτοια λογική. Αν το κάνατε, δεν θα ήσασταν ο Κυριάκος στον οποίο πίστεψαν οι Έλληνες. Είναι αλήθεια ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι» ανέφερε μεταξύ άλλων τότε ο εκδότης στο μήνυμα του.

Τώρα, δέκα μήνες μετά την μετατροπή του φύλλου σε εβδομαδιαίο, ήρθε η ώρα του οριστικού «λουκέτου» για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» βάζοντας και αυτόν τον τίτλο μαζί με τους υπόλοιπους που ανήκουν στο παρελθόν.

Ο συνεργάτης του εκδότη, Αλέξανδρος Σκούρας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ενημέρωσε πως το Σάββατο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας.

Το Σάββατο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της αγαπημένης εφημερίδας “Φιλελεύθερος” του Thanasis Mavridis. Υπάρχουν…

Δημοσιεύτηκε από Alexander Skouras στις Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.