Τη σύντμηση του χρονοδιαγράμματος ισχύος των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων του Δημοσίου στις συχνότητες της πρώην ΕΡΤ προβλέπει τροπολογία, που κατέθεσε στη Βουλή, ενόψει της «επικείμενης έναρξης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών από την ΝΕΡΙΤ ΑΕ», ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Σταμάτης.

Με την τροπολογία ορίζεται, μεταξύ άλλων, πως ο Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ ΑΕ διαχειρίζεται το σύνολο των στοιχείων της εταιρείας που μεταβιβάστηκαν στο Δημόσιο (καθώς και εκείνα των θυγατρικών της) μέχρι την ολοκλήρωση του έργου του, στο οποίο δίδεται χρονοδιάγραμμα δύο ετών από τον Ιούνιο του 2013 (οπότε έκλεισε η ΕΡΤ), αλλά και με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον ετών.

Παράλληλα, τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ ΑΕ που έχουν μεταβιβαστεί στο Δημόσιο, αναγνωρίζεται πλέον ότι ισχύουν μόνον μέχρι την «έναρξη εκπομπής από τον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα» και όχι μέχρι την «πλήρη λειτουργία του», όπως προβλεπόταν στη σχετική υπουργική απόφαση του Ιουνίου του 2013.

Σημειώνεται πως η τροπολογία επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο για τον προληπτικό έλεγχο των τραπεζών, το οποίο υπερψηφίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Σώματος.