Στη «μάχη» της ενημέρωσης έχουν ριχτεί δημοσιογράφοι και τεχνικοί των καναλιών. Οι συνεχείς εξελίξεις γύρω από το θέμα του κορονοϊού έχουν επηρεάσει τους σταθμούς οι οποίοι έχουν αναπροσαρμόσει τα προγράμματα τους.

Εκτός όμως από τη ροή του προγράμματος, τίθεται και το θέμα τις ασφάλειας των εργαζομένων των καναλιών. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο για να καλύψουν τα ρεπορτάζ.

Ο Alpha βρίσκεται στο πλευρό της πολιτείας στην προσπάθει για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας των πολιτών και εκτός από το προσαρμοσμένο πρόγραμμα του, φροντίζει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων του.

Πριν από κάθε ρεπορτάζ, τα συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων του σταθμού φροντίζουν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Απολυμάνσεις γίνονται συνεχώς σε όλο τον εξοπλισμό, ενώ μέσα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες και γάντια φορούν συνεχώς τόσο οι δημοσιογράφοι του καναλιού όσο οι και τεχνικοί, προκειμένου να διαφυλάξουν τόσο τη δική τους υγεία, όσο και των συνεντευξιαζόμενων.

Επίσης, ο τεχνικός εξοπλισμός έχει προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες με τη χρήση ειδικού εξαρτήματος κατά την ηχοληψία, για την τήρηση απόστασης ασφαλείας και για την προστασία των ανθρώπων που συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.