Όνομα και πράμα η ονομασία του νέου πρωινού προγράμματος του Mega «Το πρωινό mou». Η κτητική αντωνυμία δεν μπήκε τυχαία, όπως τουλάχιστον ακούμε από ανθρώπους μέσα από το Μεγάλο Κανάλι, αφού όπως λένε ταιριάζει γάντι στη Φαίη Σκορδά! Και τα λεγόμενα αυτά γίνονται και πράξη.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που talk of the town ήταν, το ότι η Φαίη Σκορδά απομάκρυνε από την πρωινή εκπομπή του Mega τη Δούκισσα Νομικού. Όπως ακούστηκε, μπορεί η πρώην παρουσιάστρια να είχε συμφωνήσει να βρίσκεται στο πάνελ, αλλά η Φάιη Σκορδά -ελέχθη- πως ζήτησε την απομάκρυνση της. Κάποιοι τότε έκαναν λόγο για ράδιο αρβύλα. Για αρβύλα δεν ξέρουμε, παντόφλα όμως υπήρξε σίγουρα αφού η αλήθεια έλαμψε λίαν συντόμως. Η Δούκισσα βρέθηκε εκτός πάνελ. Τυχαίο;

Το δράμα της παρουσιάστριας, τελειωμό δεν έχει. Το πάνελ -και όπως ακόμη αναγράφεται στους τίτλους τέλους της εκπομπής- θα συμπλήρωνε μαζί με το Δημήτρη Ουγγαρέζο η Ράνια Αλευρά. Δεύτερη επιλογή του καναλιού που όμως πάλι δεν έβρισκε σύμφωνη την σκούροξανθη παρουσιάστρια-σύζυγο Γιώργου Λιάγκα. Το δράμα της μεγάλο. Δεν σκούρυνε το μαλλί για να της κλέψει τη δόξα, η ξανθιά και σημειωτέον πιο λαμπερή παρουσία της Ράνιας Αλευρά.  Κι έτσι, η όμορφη Ράνια βρέθηκε εκτός πλατό να κάνει ζωντανές συνδέσεις κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Η Φαίη «Ράνια μου» την ανεβάζει, Ράνια μου» την κατεβάζει για να ρίξει στάχτη στα μάτια των τηλεθεατών. Από θέση ισχύος άλλωστε, μπορεί να την αποκαλέσει και… Δούκισσα, (θου κύριε) αρκεί να βρίσκεται χίλια χιλιόμετρα και άλλα τόσα μίλια μακρυά της και η Ράνια και η Δούκισσα.

Άλλη μια βασίλισσα όχι με θρόνο αλλά ολόκληρο πλατό, ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα στο Μεγάλο Κανάλι και οι δυο άκρως εντυπωσιακές παρουσίες που θα συνέβαλλαν στα ποσοστά τηλεθέασης για εμφανείς λόγους, εξοστρακίστηκαν. Όσο κι αν αδυνατούμε να πιστέψουμε στα σενάρια που θέλουν τη Σκορδά να βάζει τρικλοποδιές στις ομορφότερες, η πραγματικότητα έρχεται να επαληθεύσει πως τα σενάρια είναι βγαλμένα από τη ζωή. Κρίμα, γιατί στο Mega πιστεύαμε ότι οι διαδικασίες είναι πιο δημοκρατικές και πως τα γυναικεία πισώπλατα χτυπήματα δεν είναι ίδιον των ανθρώπων εκεί. Βέβαια, θα μου πείτε, η Φαίη ανηφόρισε από Μπουρνάζι προς Μεσογείων και δεν έχει αποποιηθεί της νοοτροπίας δυτικών προαστίων.

Δυο απομακρύνσεις παρουσιαστριών από το πλατό, ενώ είχαν επιλεγεί από τους υπεύθυνους του Mega, μαρτυρούν πολλά… Μήπως όμως και το θρίλερ στην εύρεση αρχισυντάκτη δεν υποδήλωνε πως κανείς δεν ήθελε να συνεργαστεί με το δίδυμο και συγκεκριμένα με τη γλυκιά κατά τ’ άλλα Φαίη Σκορδά και ως από μηχανής θεός ανέλαβε ο Γιάννης Καφάτος μετά από πρόταση των υψηλόβαθμων στελεχών του σταθμού;

Ο Γιάννης Καφάτος, που ήταν για περισσότερα από πέντε χρόνια αρχισυντάκτης του Καμπουράκη και του Οικονομέα, κρίθηκε η καταλληλότερη επιλογή και… το θέμα έκλεισε!

Όπως έκλεισε και το θέμα «εξορισμός των ωραιότερων συμπαρουσιαστριών» για να μην κλέψουν κάτι από τη λάμψη της νιόπαντρης παρουσιάστριας. Να της θυμίσουμε πως μπορεί να απομάκρυνε Δούκισσα και Ράνια, την απόλυτη ωστόσο, Ελένη Μενεγάκη δεν μπορεί να την… ακουμπήσει.