Η πρώτη ομαδική δοκιμασία στο MasterChef 3 δεν πήγε πολύ καλά για καμία από τις δύο ομάδες, καθώς η μαγειρική σκυταλοδρομία έκανε τους διαγωνιζόμενους να αποδιοργανωθούν, να βουλιάξουν στο άγχος και τελικά να πάρουν πολύ χαμηλές βαθμολογίες.

Νικήτρια αναδείχθηκε η μπλε ομάδα, με αρχηγό τον Τάσο και υπαρχηγό τον Σταμάτη, κι έτσι η κόκκινη καλείται να περάσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας και τελικά της δοκιμασίας αποχώρησης.

Όπως εξήγησαν οι κριτές του MasterChef, ο Ντέιβιντ, ως αρχηγός, είχε στα χέρια του μία ασυλία και το δικαίωμα να την κρατήσει ή να την δώσει σε όποιον θέλει. Εκείνος, κερδίζοντας τον σεβασμό των συμπαικτών του, δεν την κράτησε και την έδωσε στη Γιάννα, η οποία δεν το περίμενε, όπως η ίδια είπε.

Οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι της κόκκινης ομάδας μπήκαν ξανά στην κουζίνα διεκδικώντας τη δεύτερη ασυλία. Το καλύτερο πιάτο αυτή τη φορά το έφτιαξε ο Χρήστος, ο οποίος, όπως και η Γιάννα, θα μπορεί να ψηφίσει στη σημερινή ψηφοφορία αλλά δεν θα μπορούν οι συμπαίκτες του να τον ψηφίσουν.