«Το εύκολο για όλους εμάς που δώσαμε τον αγώνα ενάντια στο μαύρο, θα ήταν να πανηγυρίσουμε σήμερα. Πράγματι ένας νόμος που μόνο στόχο είχε να ελέγξει την ενημέρωση και να δημιουργήσει ένα ολιγοπωλιακό τηλεοπτικό τοπίο, κατέληξε εκεί που έπρεπε να καταλήξει. Στα σκουπίδια μιας δημοκρατίας»,  έγραψε ο Αντώνης Σρόιτερ στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι όμως ώρα για πανηγύρια. Το τηλεοπτικό τοπίο πρέπει πράγματι να ρυθμιστεί. Και οριστικές άδειες πρέπει να δοθούν. Και όσοι τις πάρουν πρέπει να πληρώσουν. Ας γίνει λοιπόν η ρύθμιση μέσα από μια δίκαιη και ανοικτή διαδικασία. Ας πάρουν άδεια όσοι θέλουν και μπορούν και όχι οι τέσσερις πιο πλούσιοι. Ας δώσει η αριστερή κυβέρνηση άδειες και σε ιδρύματα, πανεπιστήμια και φορείς, και όχι μόνο σε όσους έχουν τα περισσότερα λεφτά (αριστερό κριτήριο;;). Και ας ανταγωνιστούν όλοι αυτοί μεταξύ τους, σε μια ελεύθερη αγορά. Και ας κερδίσει ο καλύτερος, και αυτός που θα προτιμήσει ο τηλεθεατής. Και όχι αυτός που θα προτιμήσει ο κ. Παππάς.

Ήταν πολύ διδακτική για εμάς αυτή η μάχη με το μαύρο. Μας βοήθησε να ξεχωρίσουμε τους φίλους από τους “φίλους”, έκανε πολλούς να αποκαλυφθούν και να εκδηλωθούν, ανέδειξε την πολιτική διαπλοκή, μας σύστησε τα trols όλης της χώρας που χαίρονταν γιατί κλείναμε, μας γνώρισε τους επιχειρηματίες φίλους της κυβέρνησης και μας ανάγκασε να μάθουμε νόμους, δικαστήρια, προσφυγές και πολλά ακόμη.

Σε πολιτικό επίπεδο, κάποιοι δηλώνουν νικητές, κάποιοι ηττημένοι, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Αν πρέπει να κρατήσουν ένα πράγμα οι πολιτικοί μας, ένα δίδαγμα και συμπέρασμα, αυτό θα ήταν απλά δυο λέξεις. Λιγότερη αλαζονεία. Γιατί κάποιες φορές όπως αποδείχτηκε, η αλαζονεία τιμωρείται. Και τιμωρείται με τον απολυτό διασυρμό».

sroiter