Ομαλοποιείται σταδιακά η διανομή των εφημερίδων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αναφερόμενος στο θέμα που ανέκυψε και συνδέεται ευθέως με την ελεύθερη διανομή του Τύπου ξεκαθάρισε πως «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει την κυκλοφορία των εφημερίδων».

«Δεν πρέπει οργανωμένες ομάδες, όπως οι εφημεριδοπώλες που πρόσφατα απελευθερώθηκε το επάγγελμά τους και ως έναν βαθμό έχουν δίκιο – αν και πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν κλειστά επαγγέλματα – να εμποδίζουν τη θεμελιώδη λειτουργία της Δημοκρατίας που είναι ο Τύπος. Να διαμαρτυρηθούν μία μέρα το καταλαβαίνω, αλλά το γεγονός ότι συνεχίζουν, ως έλληνα πολίτη με βρίσκει απέναντι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου υπενθυμίζοντας ότι για την υπόθεση αυτή έχει παρέμβει και η Εισαγγελία.

Από χθες, δεκαέξι κιόσκια των πρακτορείων Άργος και Ευρώπη είχαν στηθεί σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, ενώ άλλα επτά αναμένεται να λειτουργήσουν από σήμερα.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εφημεριδοπώλες προχώρησαν στην υπογραφή νέων συμβάσεων με τα πρακτορεία διανομής Τύπου, οδηγεί στην ομαλοποίηση της διακίνησης των εφημερίδων και των περιοδικών.