Πολλοί είναι οι επικριτές του «Master Chef Junior», οι οποίοι κριτικάρουν αρνητικά τη συμμετοχή ανήλικων στο ριάλιτι μαγειρικής. Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Λευτέρης Λαζάρου δίνει τη δική του απάντηση για όσα έχουν ακουστεί.

«Δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολο. Όταν οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά στις πολεμικές τέχνες, στο καράτε και στο Ζίου Ζίτσου, δεν είναι δύσκολο αυτό; Γιατί πρέπει η μαγειρική να αποτελεί εξαίρεση; Όταν τα παιδιά κρεμιούνται στο μονόζυγο και στο δίζυγο, δεν είναι επικίνδυνο; Δεν κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα; Πού είναι δηλαδή το δύσκολο στο “Master Chef Junior”; Τώρα επειδή πολλοί αναρωτιούνται για τις φωτιές και για τα μαχαίρια και άλλα, ήδη θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι: οι φωτιές είναι επαγωγικές και δεν είναι φλόγες, τα μαχαίρια είναι ειδικά, τα οποία είναι κοκάλινα», απαντά.

Μάλιστα, ο σεφ λέει ότι θα έστελνε το παιδί του σε κάτι αντίστοιχο χωρίς πρόβλημα, ενώ θεωρεί ότι η Μαρία Μπεκατώρου έχει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά. Τέλος ξεκαθαρίζει ότι «υπάρχει ψυχολόγος για όλα τα παιδιά. Και αυτό μόνο και μόνο για να δουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχει μεγάλη φροντίδα και από εμάς, που είμαστε στην κριτική επιτροπή. Εμείς δεν βαθμολογούμε τα παιδιά, εμείς τα βοηθούμε να μαγειρέψουν».