Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Mega, «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Ο Παρασκευάς ενισχύει τη ζήλια του Φίλιππου μήπως και τον ωθήσει να τα ξαναβρεί με τη Βασιλική, αλλά η προσπάθειά του πέφτει στο κενό. Ο Στάθης συναινεί με την μετακόμιση της Ιουλίας στην Αθήνα, με την προϋπόθεση ότι θα προσέχει και θα προσλάβει εσωτερική γυναίκα.

Ο Ισίδωρος εξακολουθεί να διατηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Αμαλία, ενώ εκείνη νιώθει να διαλύεται από την αναμονή και ζητά τη βοήθεια του Μάνου και της Μαρίνας. Ο Τζον πολιορκεί ερωτικά την Αθηνά και οι δυο τους αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα.

Ο Χρήστος παλεύει να αποφύγει την Αριάδνη, ενώ ο Αποστόλης τους πετυχαίνει σε τρυφερό τετ-α-τετ. Η Ασπασία συμβουλεύει την Ειρήνη να μην ξαναγυρίσει στον Παρασκευά, ενώ ο Δημοσθένης τρέχει στο πλευρό της Ξένιας που αισθάνεται αιφνίδιους πόνους.

Η γη της ελιάς: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Mega

Τρυφερές στιγμές αλλά και οργισμένες αντιδράσεις, αγωνία και αποκαλύψεις έρχονται στα επόμενα επεισόδια της δραματικής σειράς του Mega «Η γη της ελιάς».

Ο Τάσος κάνει πρόταση γάμου στην Αρετή. Η Δήμητρα μπαίνει σε μυστική αποστολή και μεταμφιέζεται. Η Αμαλία επιστρέφει στο σπίτι υπό όρους. Ο Τζον και η Αθηνά προχωρούν τη σχέση τους.

Όσα θα δούμε από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου:

Επεισόδιο 81 – Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 21:00: Ο Φίλιππος βρίζει την Αρετή και η Βασιλική τού ζητάει τον λόγο, ενώ και η Χάιδω τον επιπλήττει για την αγενή του στάση. Ο Μιλτιάδης κάνει παρέα με τη Βασιλική και ο Φίλιππος ανησυχεί μήπως τη χάσει. Ο Παρασκευάς πολιορκεί εκ νέου την Ειρήνη κι αυτή φροντίζει να το μάθει η Θεοδώρα. Η Αφροδίτη παρατηρεί ότι η Αριάδνη είναι κάπως απόμακρη, φέρνοντας τον Χρήστο σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Ορέστης και η Αριάδνη αντιλαμβάνονται ότι ο Πότης προσπαθεί να τους κάνει προξενιό κι αποφασίσουν να του κάνουν πλάκα. Η Φιλιώ έχει αρχίσει να ενοχλείται από την παρουσία του Τζον, γιατί νιώθει ότι χάνει την αποκλειστικότητα της Αθηνάς. Την ίδια ώρα, ο Τζον και η Αθηνά έρχονται πιο κοντά…

Επεισόδιο 82 – Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 21:00: Ο Ισίδωρος καλεί την Αθηνά και τον Τζον για φαγητό, και όλοι αντιλαμβάνονται πως κάτι συμβαίνει ανάμεσά τους, καθώς τα βλέμματά τους είναι έντονα. Η Αριάδνη κάνει μία τελευταία προσπάθεια να πλησιάσει τον Χρήστο, αλλά αυτός της το ξεκόβει οριστικά. Ο Τάσος, ο φούρναρης, μιλάει με έναν έμπιστο φίλο του και του αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που είναι μαζί με την Αρετή. Η Ανωτέρα καλεί τη Δήμητρα κι εκείνη ανησυχεί πως θα την επιπλήξουν για τη σχέση της με τον Κουράκο. Την ίδια ανησυχία μοιράζεται και ο αστυνόμος. Ο Στάθης αποκαλύπτει στη Βασιλική ότι η Ιουλία περιμένει το παιδί του ελπίζοντας πως η αντίδρασή της θα είναι καλή. Μετά από πολλή σκέψη, ο Αποστόλης μιλά στον Λυκούργο για την παράνομη σχέση του Χρήστου με την Αριάδνη κι αυτός γίνεται έξαλλος. Ο Τζον κάνει μια συζήτηση με την Αθηνά.

Επεισόδιο 83 – Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 21:00: Ο Αποστόλης αποκαλύπτει στον Λυκούργο ότι είδε τον Χρήστο και την Αριάδνη να φιλιούνται έξω από την ταβέρνα. Ο Λυκούργος στην αρχή δεν θέλει να το πιστέψει αλλά μετά πείθεται και καλεί τον Χρήστο, ο οποίος, μετά από πιέσεις, το παραδέχεται. Ο Στάθης κάνει μια σοβαρή κουβέντα στη Βασιλική που εκφράζει παράπονα για τη στάση του από τότε που μπήκε στη ζωή του η Αριάδνη. Η Αθηνά κάνει το τραπέζι στον Τζον και ξαφνικά εμφανίζεται ο Λυκούργος που θέλει να φάει κρυφά από τη Χάιδω. Ο Φίλιππος συναντά τον Μιλτιάδη και τον ρωτάει ευθέως τι τρέχει με τη Βασιλική. Η Ειρήνη βάζει τον Παρασκευά στο σπίτι της, αλλά ο Δημοσθένης γυρίζει απροειδοποίητα. Ο Στάθης πηγαίνει την Αριάδνη στο ιατρείο για εξετάσεις αίματος και η ατμόσφαιρα ανάμεσα σ’ εκείνη και την Αφροδίτη γίνεται πολύ αμήχανη. Ο Ισίδωρος επιτρέπει στην Αμαλία να γυρίσει στο σπίτι, αλλά υπό όρους. Ο Τάσος κάνει πρόταση γάμου στην Αρετή.

Επεισόδιο 84 – Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 21:00: Ο Κουράκος αντιδρά έντονα με την απόφαση της Δήμητρας να δεχτεί χωρίς δεύτερη σκέψη τη μυστική επικίνδυνη αποστολή που της ανέθεσαν οι ανώτεροί της. Οι δυο τους διαφωνούν και ο καβγάς δεν αργεί να φουντώσει. Η Αρετή, με μεγάλο ενθουσιασμό ανακοινώνει στη Βασιλική και την Ασπασία την πρόταση γάμου που της έκανε ο Τάσος και την απόφασή της να τον παντρευτεί για να σκάσει ο Στάθης. Η Βασιλική έχει αμφιβολίες και τις εκφράζει. Ο Αποστόλης και η Αναστασία τα ξαναβρίσκουν και συμφωνούν να παντρευτούν σε δύο χρόνια. Όσο περνούν οι μέρες, ο Φίλιππος αισθάνεται όλο και πιο άσχημα για τον χωρισμό του με τη Βασιλική, αλλά κανείς τους δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει ένα βήμα πίσω. Ο Δημοσθένης πιέζει για μία ακόμη φορά την Ασπασία να μην προχωρήσει με το διαζύγιο και την απειλεί ότι στην αίθουσα του δικαστηρίου θα ακουστούν όλα. Η Ασπασία όμως δεν δείχνει να τον φοβάται. Ο Τζον και η Αθηνά προχωρούν τη σχέση τους. Η Δήμητρα, μεταμφιεσμένη, ξεκινάει τη μυστική της αποστολή. Ο Πότης ξεφουρνίζει στην Αρετή την εγκυμοσύνη της Ιουλίας.

Επεισόδιο 85 – Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 21:40: Η Αρετή γίνεται πυρ και μανία με την εγκυμοσύνη της Ιουλίας κι απειλεί θεούς και δαίμονες. Ο Στάθης, προκειμένου να ηρεμήσει την Ιουλία, αναγκάζει τον Πότη να πάει στην Αρετή και να ανακαλέσει όσα της είπε. Η παρακολούθηση στο σπίτι του Ρουσσέα συνεχίζεται και η Δήμητρα καταφέρνει να μπει μέσα και να ψάξει για αποδείξεις και ναρκωτικά. Η Αμαλία επιστρέφει στο σπίτι, αλλά ο Ισίδωρος διατηρεί ακόμα τις επιφυλάξεις του απέναντί της. Το ειδύλλιο του Τζον και της Αθηνάς εξελίσσεται, αλλά η Φιλιώ βάζει συνεχώς εμπόδια. Η Αριάδνη και η Μαρίνα αρχίζουν να γίνονται φίλες, αλλά η Αριάδνη δεν βρίσκει ακόμα το θάρρος να της εξομολογηθεί την παράνομη σχέση της με τον Χρήστο.